Vitalik Buterin, Twitter’ının nasıl hack’lendiğini anlattı

Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, bazı takipçilerinin ciddi kayıplar yaşamasına sebep olan hack saldırısıyla ilgili detay verdi. Twitter hesabının SIM kart saldırısı nedeniyle gerçekleştiğini belirten Buterin, "Daha önce telefon numaralarının güvensiz olduğunu duymuştum ama tam anlamıyla farkına varamadım" dedi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Geçtiğimiz gün Twitter hesabı hack’lenen Vitalik Buterin’den açıklama geldi. Tuzaklı link paylaşılarak 700 bin dolarlık kripto paranın çalındığı Buterin’in hack olayının SIM kart saldırısı nedeniyle yaşandığı ortaya çıktı.

Buterin konuyla ilgili detayları Twitter hesabını geri aldıktan sonra verdi ve şunları söyledi:

“Evet yaşanan saldırı bir SIM kart ele geçirme olayıydı. Biri benim T-mobile numaramı ele geçirdi. Telefon numaraalrının güvensiz olduğunu duymuştum ama bu kadar olacağına farkına varamadım. Doğrulamayı numara üzerinden yapmanın yanlış olduğu hep söylenirdi. Twitter şifrenizin yenilenmesi için tek bir telefon numarası yeterliymiş. 2FA doğrulaması olmadan da bu yapılabiliyor. Numarayı ne zaman ekledim, onu da hatırlamıyorum açıkçası…”

9 Eylül günü Buterin’in hesabını ele geçiren hacker’lar sahte NFT kampanyası gösteren bir link paylaştılar ve toplamda 700 bin dolara yakın kripto para ve NFT çalmayı başardılar.

Saldırıdan bir gün sonra da Ethereum geliştiricilerinden Tim Beiko Twitter kullanıcılarından telefon numaralarını kaldırmalarını şsteyen bir de paylaşım yapmıştı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl