Google Cloud ve LayerZero ortaklık açıkladı: Bilgiler otomatik şekilde doğrulanacak

Geçtiğimiz aylarda birçok kripto para projesiyle ortaklık açıklayan Google Cloud, bu kez de blok zincirleri arası mesajlaşma protokolü olan LayerZero ile ortaklık kurdu. Bulut hizmet sağlayıcısı olan Google Cloud bu anlaşma çerçevesinde blok zincirleri arasında gönderilen mesaj ve verileri doğrulayacak.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kripto para dünyası ile geleneksel teknoloji evreni bileşmeye devam ediyor. Son olarak 3 milyar dolarlık piyasa değeri olan ve blok zincirleri arası mesajlaşma hizmeti veren LayerZero, Google Cloud ile anlaşma sağladı.

Genelde blok zincirleri arasındaki bilgi aktarımı çok zor olduğu için bu anlamda çok fazla talep gören LayerZero, Google Cloud ile oracle’lar konusunda iş birliği yapacak.

Bilindiği üzere LayerZero ile çalışan geliştiriciler “oracle” dediğimiz anlık bilgilere genelde Chainlink gibi projeler vasıtasıyla ulaşıyorlar. Ancak Google Cloud da artık bu hizmeti LayerZero geliştiricilerine sağlamaya başlayacak ve protokolün kullanıcıları böylece başka projelere bağımlı olmayacak.

Bir blok zincirindeki veri ya da bilgi değiştirilemez olsa da, bu bilgiler başka bir blok zincirine geçirildiği zaman değiştirilebilir ya da manipüle edilebilir. İşte bu nedenle LayerZero gibi mesajlaşma protokolleri, bilginin güvenirliğini ve doğruluğunu göstermek için dış projelere itibar etmek zorunda kalıyordu. Ancak bundan sonra Google Cloud oracle, artık tüm LayerZero mesajlarını otomatik olarak doğrulayacak.

Sistem 19 Eylül’den itibaren çalışmaya başlayacak.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl