ICO’ların 2018’in ilk çeyreğinde topladığı para, 2017’nin tamamını geçti

CoinDesk tarafından toplanan verilere göre ICO'lar 2018'in ilk üç ayında 2017 senesinin tamamından daha fazla para topladı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

CoinDesk tarafından toplanan verilere göre ICO’lar 2018’in ilk üç ayında 2017 senesinin tamamından daha fazla para topladı.

6,3 milyar dolar ile ICO’lar aracılığıyla ilk çeyrekte toplanan para miktarı, şimdiden 2017 yılı toplamının yüzde 118’ine çıktı. Bu oranlar tartışmalı fon toplama yönteminin yakında tükeneceğine dair ortak bir algıyı ortadan kaldırabilecek kadar uzun bir yol katettiğini gösteriyor.

Yine de veriler belki daha nüanslı bir büyüme hikayesi anlatıyor olabilir. Ortalama olarak hem fonlama turunun büyüklüğü hem de proje finansmanı oranı her zamankinden daha yüksek seviyede.

Ayrıca Telegram’ın rekor kıran 1.7 milyar dolarlık token satışının nasıl sayılacağı sorusu da hala merak konusu.

Telegram hariç tutulsa bile ilk çeyrekte ICO’lar 4.6 milyar dolar ile 2017 toplamının yüzde 85’i kadar finansman kaynağı elde etmiş durumdalar.

Satışların çoğunun 100 milyon dolardan az olması, düzenleyici risklere rağmen bazı projelerin hala token satmaya hevesli olduğunu gösteriyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl