PayPal, sabit coin’i olan PYUSD’nin piyasa değerini açıkladı

ABD'li ödeme devi PayPal, geçtiğimiz ay duyurduğu sabit coin'i PYUSD ile ilgili ilk raporunu paylaştı. Açıklanan rakamlarda sabit coin'i destekleyen toplam varlık değerinin 45 milyon dolar olduğu belirtildi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

2020’nin ekim ayındaki kripto para listelemeleri hamlesinden sonra geçtiğimiz ay da ilk kez sabit coin çıkaran PayPal, PYUSD ile ilgili ilk raporunu yayımladı.

Şirketin raporunda PYUSD’nin önünde, gidilmesi gereken çok fazla yol olduğu görülüyor. USDT’nin 80 milyar doların üzerinde piyasa değerinin olduğu bir dünyada bu rakam PYUSD için ise sadece 43.8 milyon dolar oldu. Şirket ayrıca sabit coin’i için de 45.3 milyon dolarlık rezerv tutuyor. Yani firma yaklaşık 1.5 milyon dolarlık fazla rezerv barındırıyor.

PayPal’ın rezervleri ise, PYUSD’yi çıkaran şirket Paxos’un elinde bulunuyor. Paxos, aynı zamanda USDP ve BUSD’den de sorumlu şirket konumunda yer alıyor. Rezervlerin büyük kısmının ise ABD tahvillerinde olduğu yazıldı.

Sabit coin’lerin toplam piyasa değeri, özellikle 2022’nin mayıs ayındaki Terra LUNA çöküşünden sonra ciddi şekilde düşmüştü. Terra LUNA’nın algoritmik sabit coin’i olan UST de yüzlerce kat düşüş yaşamıştı. Sabit coin piyasasının değeri şu sıralar yaklaşık 130 milyar dolar civarında bulunuyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl