300 milyar dolarlık Standard Chartered, kriptoya getiri sağlayacak

Dünyanın en büyük yatırım bankalarından biri olan Standard Chartered, Zodia Custody aracılığıyla kurumsal müşterilerine kripto paraları karşılığında getiri sağlamaya başlayacağını duyurdu. Zodia şirketi bu konuda, gerçek dünya varlıklarını blok zincirine taşıma amacı güden firma OpenEden ile de ortaklık kurdu.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Standard Chartered bankasının kripto birimi olan Zodia Custody, kurumsal müşterilerine kripto faizi verecek. Banka, müşterilerinin platformda tuttuğu kripto paraların karşılığında onlara getiri sağlayacak.

Zodia Custody, bu konuyla ilgili olarak gerçek dünya varlıklarını blok zincirine taşıyan OpenEden firmasıyla ortaklık kurduğunu açıkladı. Bu sayede kurumsal firmalar da artık bir nevi staking yapabilecekler.

Zodia şirketinin CEO’su olan Julian Sawyer konuyla ilgili açıklamasında geleneksel finans ile dijital dünyanın birleşmesi için birçok alan bulunduğunu kaydetti ve şunları söyledi:

“Geleneksel finans dünyasında, blok zincirine transfer edilebilecek çok fazla şey var. Önemli olan bu varlıklrın güvenli ve regülasyonları delmeden nasıl taşınabileceği… OpenEden ortaklığı bu anlamda çok önemli”

Standard Chartered tarafından ilk kez 2021 yılında duyurulan Zodia Custody, nisan ayında içinde Japon devi SBI Holdings’in de içinde olduğu şirketlerden 36 milyon dolar yatırım almıştı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl