Storj Coin, kripto para dünyasının ilgi çeken projelerinden biridir, ancak birçok kişi için bu isim hala bilinmez bir terim olabilir. Peki, Storj Coin nedir ve yatırımcılar için neden bu kadar önemli? Bu yazımızda, Storj Coin’in arkasındaki teknolojiye, amacına ve nasıl çalıştığına dair temel bilgilere derinlemesine dalacağız.
Storj nedir?
Storj, merkezi olmayan bir bulut depolama platformudur; node ağı üzerinde şifrelenmiş kullanıcı verilerini dağıtık bir şekilde saklar. Bu yapı, veri güvenliğini artırırken, katılımcılara sağladıkları disk alanı karşılığında Storj tokenleri ile ödüllendirir.
Gelin şimdi Storj’u biraz daha anlayalım!
Storj, geleneksel bulut depolama sistemlerinin aksine, merkeziyetten uzak, dağıtık bir yapıyla karşımıza çıkan bir inovatif bir kripto para projesidir.
Bu sistemde, veri depolama ve erişim işlemleri merkezi bir sunucu yerine, dünyanın dört bir yanından katılım gösteren bilgisayarların oluşturduğu bir ağ üzerinde gerçekleşir. Bu, verilerin tek bir noktada değil, çoklu noktalarda şifrelenmiş olarak tutulduğu anlamına gelir, bu da Storj’un güvenliğini artırır.
Storj’un macerası 2014’te, bir konsept olarak tanıtıldığı teknik inceleme ile başladı. Burada, internet kullanıcılarının verilerini şifreleyerek eşler arası bir yapıda depolamasına olanak tanıyan bir bulut hizmeti fikri ortaya atıldı.
Bu vizyon, 2016’da daha da detaylandırılarak; bulut depolama ihtiyacı duyan kişileri, ekstra depolama alanı sunabilecek bireylerle bir araya getirme amacını güçlendirdi. 2018’de aktif olarak kullanılmaya başlayan bu sistemde, depolama alanı sağlayan bireyler, Storj tokenleri ile ödüllendiriliyor. Bu da, ekonomik bir teşvik olarak, daha fazla kişinin sisteme dahil olmasını teşvik ediyor.
STORJ Coin nedir?
Peki STORJ Coin nedir? Storj Coin, merkezi olmayan bir dijital dosya depolama sistemi olan Storj’un arkasındaki kripto paradır. Storj platformu, az önce de bahsettiğimiz gibi “düğüm” olarak adlandırılan bilgisayarlarla dünya genelinde dağıtılmış bir yapıya sahiptir.
Ve kullanıcıların depolama hizmetleri için ödeme yapmalarını veya ödeme almalarını Storj (STORJ) adında bir dijital para birimi üzerinden gerçekleştirmelerine olanak tanır.
Bu şekilde, dosya depolama ve erişim işlemleri hem merkezi olmayan bir güvenlikte hem de kripto paraların getirdiği ekonomik avantajlarla sağlanmaktadır.
STORJ Coin geleceği
Storj, kripto para dünyasında pek çok değişkenin bulunduğu bir ortamda, sürdürülebilir bir iş modeliyle öne çıkıyor diyebiliriz. Bazı kripto paraların sadece eğlence amaçlı ticareti hedefleyen veya belirli bir kullanım senaryosu olmayan geçici yapılar olarak görüldüğü kripto para sektöründe, Storj’un arkasındaki gerçek ve pratik kullanım senaryosu STORJ Coin’i uzun vadeli başarıya ulaşma fırsatı tanıyabilir.
Ancak, her fırsatın yanında bazı dezavantajlar da bulunmaktadır. Storj’un merkezi olmayan yapısı, dünya genelinde veri depolama ve erişimi için büyük bir potansiyele sahipken, bu yapı, teknolojik zorlukları ve potansiyel güvenlik endişelerini de beraberinde getirebilir. Ancak genel olarak baktığımızda, Storj’un sağlam iş modeli, onun kripto para piyasasında kalıcı bir iz bırakma potansiyeline sahip olduğunu gösteriyor.
Storj Coin Arzı Nedir?
Storj Coin’in dolaşımda olan miktarı 394,415,206 STORJ’dir. Toplamda ise 424,999,998 STORJ bulunmaktadır. Bu, toplam miktardan tümünün henüz piyasaya sürülmediği anlamına gelir.
Storj Coin En Yüksek Kaçı Gördü?
Storj Coin’in tarih boyunca kaydettiği en yüksek değer, 28 Mart 2021’de, yaklaşık 2 yıl önce, $3.91 olmuştur. Bu tarihten itibaren, bu değerden %90.19 oranında bir düşüş yaşanmıştır.
Storj Coin En Düşük Kaçı Gördü?
Storj Coin, tarihindeki en düşük değerine 13 Mart 2020’de, yaklaşık 4 yıl önce, ulaşarak $0.04835 değerini kaydetmiştir. Bu tarihten itibaren coin, %692.79’luk bir artış göstermiştir.
Storj Coin Ne Zaman Çıktı?
Storj Coin, 7 Temmuz 2017’de piyasaya sürülmüştür. Bu tarih, Storj Coin’in kripto para dünyasındaki işlem gördüğü ilk gün olarak kabul edilebilir.