Altın ve gümüş dolara dayanamadı: Bitcoin’de 500 dolar yükseliş var

Fed'in tahmin edilenden çok daha uzun süre faizleri yüksek tutacağına yönelik görüşler her geçen gün artarken bu durum teknoloji hisseleri, altın ve gümüşte düşüşler getirdi. Dolar endeksi 106'nın üzerine çıkarken, Bitcoin ise yine şaşırttı ve birçok riskli varlık düşerken yükseldi.

bitcoin-btc
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Eylül ayını faiz artırmadan geçen Fed’in bir sonraki toplantıda ne yapacağı merakla beklenirken uzmanlar yüksek faiz politikasının beklenenden uzun süre devam edeceğini belirtiyorlar.

Bu durum ise bu hafta başta Nasdaq ile S&P 500’de düşüşler getirdi. Teknoloji hisselerindeki düşüşler daha sert olurken, altın ve gümüş gibi güvenli limanlar da, doların gücüne boyun eğdiler. Hafta başından bu yana 1900 doların üzerinde olan ons altın bugün itibarıyla bu seviyenin altına indi. Aynı durum gümüşte de geçerliydi. Ons gümüş 23 doların altına düştü. Dolar endeksi ise 106 seviyesinin üzerinde sağlam şekilde tutunmaya devam ediyor.

Bitcoin’de yükseliş var

Tüm riskli varlıklar ve hatta altın ile gümüş düşerken, Bitcoin’deki yükseliş ise dikkat çekti. Dün 26 bin 200 dolar seviyelerinde olan en büyük kripto para bugün sert sayılabilecek bir yükselişle 26800 doların da üzerine çıktı. Bitcoin piyasasının toplam değeri de 520 milyar doların üzerini gördü.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl