SEC Başkanı Gensler’ı mecliste terlettiler

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, ABD Kongresi Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Oturum sert başladı

Düzenlenen oturumda söze komite başkanı Patrick McHenry başladı. McHenry, Gensler’ı sert şekilde eleştirerek “Son toplantıda birçok konuda yaşanan sorunları konuştuk ve o dönemden bu yana siz hiçbir şey yapmadınız. Bu utanç verici bir durum!” dedi. McHenry, sözlerinin devamında eleştirilerini sürdürdü ve “Süreki kanunların açık ve net olduğunu söylüyorsunuz ancak uygulamalarınız kafa karıştırmaya ve yatırımcılara zarar vermeye devam ediyor. Dijital varlıklar konusunda mahkeme salonlarında kaybediyorsunuz. SEC, kanunların üzerinde değildir. İmtiyazlı da değildir.” şeklinde konuştu.

Gensler, “Bitcoin yatırım sözleşmesi değildir” dedi

Gensler, oturumun ilerleyen dakikalarında net olarak Bitcoin’in yatırım sözleşmesi niteliğinde olmadığını vurguladı. SEC Başkanı, McHenry’nin “Neden Bitcoin’in bir yatırım sözleşmesi olduğunu düşünmüyorsunuz?” sorusuna “Howey testindeki bazı ifadelerden ötürü bu düşüncedeyim. Howey testine uymuyor. Bence Bitcoin bir yatırım sözleşmesi değil.” yanıtını verdi.

Gensler, daha önce yaptığı açıklamaları tekrar etti. Başkan, kripto para dünyasının içinde birçok dolandırıcılığın ve hırsızlığın olduğu bir yer olduğunu öne sürdü.

Milletvekili Emmer: Kendi istek ve amaçlarınız için sektöre zarar veriyorsunuz!

Yaklaşık üç saat süren toplantıda kripto sektörüne karşı destekleyici tutumuyla bilinen Kongre Üyesi Tom Emmer da söz aldı. Emmer da Gensler hakkında sert ifadeler kullandı ve cevap vermesine izin vermeyerek şöyle konuştu:

“Geçen sene bazı banka yöneticilerinin, müşterilerin banka hesaplarından kripto hesaplarına para taşıdığı konusunda şikayet ettiğini söylediniz. Şimdi de bu sektöre (kripto) ciddi kısıtlamalar getirmeye çalışıyorsunuz. Sayın Gensler, siz bu teknoloji alanına karşı saldırı düzenliyorsunuz. Bizim finans sistemimiz özgürlüğü destekler. Siz kendi istekleriniz ve kişisel amaçlarınız için, bu rekabetçi sektöre zarar veriyorsunuz.”

“Grayscale kararını inceliyoruz”

Toplantının sonuna doğru Gensler’a Grayscale ve SEC arasındaki Bitcoin ETF davasında mahkemenin verdiği karar da soruldu. Gensler, “Grayscale davasıyla ilgili kararı hala inceliyoruz.” dedi. Bilindiği üzere Grayscale, Bitcoin ETF başvurusunun reddedilmesi üzerine SEC’yi dava etmiş, davada karar Grayscale lehine olmuştu.

Oturumun en dikkat çekici sözlerinden biri, Kongre üyesi Warren Davidson’dan geldi. Davidson, Gensler’a yönelik olarak “Biden yönetimi, keşke sizi kovsaydı.” dedi.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl