Gizemli Satoshi hesabı Twitter’ı karıştırdı: Geri mi döndü?

X platformunda 5 senedir hiçbir tweet atmayan ancak dün ilk kez Bitcoin ile ilgili yazan @satoshi hesabının ortaya çıkışı kripto-Twitter'da tartışma konusu oldu. Birçok komplo teorisi ortaya atılırken, hesabın gerçek kimliği ise bilinmiyor ancak Satoshi olma ihtimali çok düşük olarak görülüyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

X üzerinde @satoshi adını alan bir hesabın dün Bitcoin tweet’i atması kriptonun gündem konularından biri oldu. 2018’den bu yana ilk kez tweet atan hesabın Satoshi Nakamoto olma ihtimali çok düşük görülürken, bu yönde ise bir korku da yaşandı.

Hesaptan atılan tweet’te, Bitcoin’in white paper’ında olmayan birçok özelliğinin de bulunduğu ve bunların önümüzdeki dönemde daha fazla inceleneceği yazıldı. Hesabın yıllar sonra ortaya çıkması çeşitli komplo teorileri ve spekülasyonları da beraberinde getirdi.

Bilinen bir Twitter hesabı yok

Atılan tweet 1.5 milyon görüntülenme alırken, hesabın X tarafından doğrulanmaış olması yani “mavi tik” almış olması da dikkat çekiyor. Ancak bilindiği üzere X yönetimi neredeyse isteyen her hesabı, para karşılığı doğrulanmış hale getiriyor. Dolayısıyla hesabın mavi tik’li olmasının bu anlamda bir önemi yok. Ayrıca Satoshi Nakamoto’nun bilinen bir Twitter hesabı da bulunmuyor.

Nakamoto son olarak 2011 yılında Bitcoin geliştiricilerinden Gavin Andersen’e mail göndermiş ve Bitcoin dışındaki konulara odaklanacağını, projeyi de Andersen’e emanet ettiğini belirtmişti. Nakamoto’dan bundan sonra ise ses çıkmamıştı.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl