Özbekistan yeni kripto madencilik kurallarını duyurdu: Ciddi yasaklar geldi

Son dönemde kripto paralar ve madencilik faaliyetleri konusunda olumlu adımlar atan Özbekistan'da yeni regülasyon kuralları resmen açıklandı. Yapılan duyuruda, madenciliğin sadece güneş enerjisi kullanan yasal kurumlar tarafından yapılabileceği ifade edildi. Monero tarzı gizlilik coin'leri de yasaklandı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Özbekistan’da kripto piyasasını denetleyen regülatör kurumdan madencilik faaliyetleriyle ilgili yeni düzenlemeler geldi. Ülkenin Ulusal Projeler Kurumu (NAPP) kripto para madenciliği faaliyetlerinin lisanslanmasına ilişkin bir kararname yayınladı ve bu iş kolunu sadece tüzel kişilerle sınırlandırdı.

Sadece güneş enerjisine izin var

Bireysel madencilik resmen yasaklanırken, kurumların madencilik faaliyetlerinin de sadece güneş enerjisiyle yapılmasına izin verilecek. Buna rağmen bazı özel durumlarda madenciler, ülkenin “birleşik güç sistemi”nden de yararlanabilecekler. Bu istisnai durumların hangileri olduğu ise regülasyon metinlerinde yer almıyor.

Regülasyonlar ayrıca kripto madenciliği şirketlerinin, düzenleyici tarafından belirlenen madencilik ücretlerinin zamanında ve tam olarak ödenmesini sağlamasını talep ediyor.

Madencilik yapan şirket, faaliyetlerini adresini kaydettirdiği bir yerde yapmak zorunda olacak. Bu yerin dışında başka bir alan veya bölgede faaliyetlerde bulunulamayacak.

Monero ve diğerleri de yasak…

NAPP, gizlilik odaklı kripto paralara da yasak getirdi. Bu tarz kripto paraların madenciliğinin yapılması engellenirken örnek olarak da bu anlamda en çok bilinen Monero örnek gösterildi.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl