Milyarder yatırımcı Ray Dalio: İşin doğası bu, para basacaklar

Dünyanın en büyük hedge fonu Bridgewater Associates'ın kurucusu olan Ray Dalio, Fed'in de dahil olduğu birçok merkez bankasının yeniden para basma dönemine gireceğini hatta bunu çılgınlık seviyesinde yapacaklarını söyledi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Dolar milyarderi yatırımcı ve Bitcoin destekçisi Ray Dalio, merkez bankalarının para basma politikalarına geri dönmek zorunda olduğunu belirtti.

ABD medyasından Fox Business’a bir röportaj veren Dalio, dünya çapında birçok merkez bankasının para kaybetmeye devam ettiğini belirtti ve şunları söyledi:

“Birçok merkez bankası çok para kaybetti. Evet, merkez bankalarının kendileri kaybetti. Birçoğu bu kayıpları piyasaya göstermiyorlar. Ancak çoğu sermaye kayıplarını yaşamaya devam ediyor. Eksi sermayeye düşmeye başladılar. İngiltere gibi eksi sermaye konusunda kuralların olduğu ülkelerde hükumetten bir sermaye almak zorundasınız. Bu parayı hükumet nereden bulacak? Ya para basacak ya vergiye ekleyecek ya da borç alacak”

“Fed yeniden basmak zorunda…”

ABD’de faizlerin yüksek kalmasından ve uzun süre yüksek kalacak olmasından dolayı Fed’in para kaybettiğini belirten Dalio, kurumun yeniden para basma politikasına dönmek zorunda olduğunu kaydetti:

“ABD’de ise durum daha farklı. Kayıplar çok önemli görülmez. Ancak daha sonra katlanacak şekilde etki gösterir. Yüksek faizler artık Fed’in üzerinde yük olmaya başladı. Gün sonunda onlar da para basmak zorunda kalırlar. Çılgınca yapmak zorunda kalırlar. İşin doğasında bu var. Geleneksel medyada yazanlara çok fazla inanmayın. Ben size işin mekaniğini söylüyorum”

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl