Web3 Vakfı’ndan Polkadot için 40 milyon dolar

Web3 Vakfı, Polkadot ekosistem gelişimi için 40 milyon dolar ayırdı. Program kapsamında 20 milyon İsviçre frangı ile 5 milyon DOT token 2024 itibarıyla Polkadot geliştiricilerine ayrılacak.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Polkadot ve onun Kanarya Ağı Kusama üzerindeki yazılım protokolleri için yaratılan uygulamalara destek olan ve kâr amacı gütmeyen bir kurum olan Web3 Vakfı’ndan önemli bir açıklama yapıldı. Vakıf, ekosistem geliştiricilerine toplamda 40 milyon dolara varan teşvik sağlayacak.

Topluluk kontrolü artırılmış olacak

Bu teşvik programı ise 20 milyon İsviçre frangı (yaklaşık 22 milyon dolar) ile 18.8 milyon dolar değerde olan 5 milyon DOT token’dan oluşmak üzere ikiye ayrıldı. 2024 yılında sağlanacak olan bu destek ile Polkadot Hazinesi’nin fonlama mekanizması üzerindeki topluluk kontrolü de artırılmış olacak. Yapılan açıklamada, bu desteğin Polkadot geleceğinde önemli katkı sağlayacağı ifade edildi.

3 senenin en düşük seviyesinde ama geliştirici sayısı ATH’de!

Polkadot ise kripto paralarda yaşanan ayı sezonundan fiyat olarak en olumsuz etkilenen projelerden oldu. Bu hafta 4 doların da altına inen DOT fiyatı böylece son 3 senenin de en düşük seviyesine geriledi.

Buna rağmen Polkadot üzerindeki aktif çekirdek geliştirici sayısı ise tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl