Say Yenilenebilir Enerji SAYAS 4. çeyrek beklentilerini açıkladı

say yenilenebilir sayas hisse

Rüzgar enerjisi sektörüne üretim yapan Say Yenilenebilir Enerji SAYAS, iştirak şirketi Ateş Wind’e dair yıl sonu beklentilerini yatırımcılarla paylaştı.

Say Yenilenebilir Enerji, rüzgar türbini ve türbin kulesi aksamları satışlarından Ateş Wind’in 3 milyon 550 bin euro hasılat elde etmesini bekliyor. Şirket son bir yıldır iştiraklerinin hasılat beklentilerini kamuoyuyla paylaşıyor.

SAYAS yeni anlaşmaya imza attı

Rüzgar enerjisi sektöründeki satış ve pazarlama faaliyetlerinde vites artıran SAYAS bugün bir yeni anlaşmaya daha imza attı. 8 ülkede 16 fabrikası bulunan GRI Rebewable Industries Say Yenilenebilir Enerji’nin ihale sürecinde sunduğu teklifi kabul etti. Anlaşma kapsamında SAYAS’ın üreteceği ürünler GRI Rebewable Industries’in Türkiye’deki fabrikasına sevk edilecek.

SAYAS’ın sunduğu teklifin toplam tutarı 1 milyon 945 bin euro. Teslimatın 2024 yılı ilk çeyreği içerisinde tamamlanması bekleniyor.

2023’ün parlayan yıldızı SAYAS

Say Yenilenebilir Enerji geçmişte Say Reklamcılık adı ile farklı bir sektörde faaliyet gösteriyordu. Şirket sonrasında rüzgar enerjisi ekipmanları üretimi işine girse de piyasanın bunu fark etmesi için bir hayli zaman geçmesi gerekti.

2022 yılında pek çok rüzgar enerjisi şirketi (Galata Wind, Hun Enerji vb.) sert yükselişlerle yatırımcılarını güldürürken SAYAS onların gerisinde kaldı. Ancak bu yıl ibre tersine döndü.

Hem şirketin bilinirliğinin artması hem de İntegral Yatırım’ın Ağustos ayında SAYAS’ı 110 TL hedef fiyat ile tavsiye edilen hisseler arasına eklemesi hisse senedindeki gidişatı değiştirdi. Ayrıca dünyanın en büyük enerji şirketlerinden biri olan General Electric ile imzalanan anlaşma da şirketin daha popüler hale gelmesine yardımcı oldu.

Mayıs ayında 20 liraya kadar düşen SAYAS seçimden sonraki ralliye önderlik eden şirketlerden biri oldu. Yıl içinde yaklaşık 6,5 kat yükselen SAYAS hissesi günü 131 TL ile kapattı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl