Bitcoin son 1 ayın en büyük düşüşünü yaşadı: “Fiyatı yukarıya çıkaracak etken yok”

Aylardır 25 bin dolar ilâ 32 bin dolar arasında dolaşan Bitcoin İsrail-Filistin olaylarıyla yeniden 27 bin doların altına indi. Yatırımcılar sert bir düşüş gelip gelmeyeceğini sorgularken, fiyatı şu an için yukarıya çıkaracak bir etkenin de bulunmadığını belirtiyorlar.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin dün akşam bir kez daha sert düştü ve 27 bin doların da altına indi. En büyük kripto para 26.500 doları görürken %3.2’lik düşüş ise son bir aydaki en büyük aşağı gidişi temsil etti.

Üst üste 5. günde de düşen Bitcoin 27 bin dolar seviyesini koruyamazken, altcoin’lerdeki düşüş ise artık daha sınırlı olmaya başladı. Hatta bazı altcoin’lerin BTC paritesinde yükseldikleri dÂhi görüldü.

“Rusya-Ukrayna savaşına benziyor”

ABD medyasından Bloomberg’e konuşan Dexterity Capital firması kurucusu Michael Safai ise düşüşü Ortadoğu’da yaşananlara bağladı ve şunları söyledi:

“Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş başladığında da fiyatlarda benzer bir hareket görmüştük. Cevaplardan daha çok sorular olduğunda piyasalar geri çekilir. Şu anda yaşananlar makro seviyede olaylar ve dolayısıyla ters hareket yapacak bir tepki gelmedi. Ayrıca fiyatı yukarıya çıkaracak bir etken de şu an için görünmüyor”

Haziranda 24 bin doları görmüştü

Bitcoin son olarak haziran ayında 24 bin dolar seviyelerine düşmüştü. Fed’in faizleri sabit bırakma kararının ardından kurum başkanı Powell sert bir konuşma yapmış ve Bitcoin fiyatı bu seviyeye kadar inmişti. Ancak en büyük kripto para kısa sürede kendisini toparlamış ve 1 haftalık kısa süre içerisinde 32 bin dolara kadar yükselmişti.

Bu bölgede tutunamayan Bitcoin daha sonra ise 25 bin dolar ilâ 31 bin dolar arasında sürekli git-gel yapmıştı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl