Binance, BNB yakımını açıkladı: 453 milyon dolarlık token yakıldı

Dünyanın en büyük borsası olarak kabul edilen Binance, 25. BNB yakım turunu tamamladı. Dolaşımdan 453 milyon dolar değerinde 2 milyon 139 bin BNB çıkarıldı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Binance’in kendi token’ı olan BNB’nin değerlenmesinde büyük pay sahibi olan uygulamalardan yakımda 25. tur da tamamlandı. Son turda 2 milyon 139 bin 182 adet BNB dolaşımdan çıkarıldı. Yakılan BNB’lerin toplam değeri de 453 milyon dolardı.

Binance son BNB yakım uygulamasını temmuz ayında yapmış ve o zamanki BNB fiyatına göre burada da 484 milyon dolarlık token dolaşımdan kaldırılmıştı.

Toplam arzı 200 milyon adet olan BNB’de yakım uygulaması, rakam 100 milyon adede düşene kadar devam edecek.

Hafta sonu boyunca 205 dolar civarında işlem gören token, yakım haberinin ardından ise 212 dolara kadar yükseldi. BNB, 2021 boğa sezonunda 700 dolar sınırına dayanmıştı.

Hatırlanacağı üzere Binance, BNB yakım mekanizmasını 2017 yılında, BNB’yi çıkardığı dönem başlatmıştı. BNB yakım mekanizması, Binance’teki işlem hacmine ve BNB’nin fiyatına göre çeyreklik dönemde hesaplanıyor. Ne kadar çok işlem hacmi oluşur ve BNB’nin fiyatı ne kadar yüksek olursa, o kadar da çok BNB yakılıyor.

Bununla birlikte ayrı sistemde çalışan BNB Chain, özel bir mekanizma kullanarak gaz ücretlerinin üzerinden de BNB’lerin bir bölümünü yakıyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl