ABD’deki kripto takibi, madencilik şirketinin hisselerini yüzde 20 düşürdü

ABD'li yetkililerin Çin bağlantısı şüphesiyle bazı firmaları takibe aldıkları haberi, Bitdeer şirketinin hisselerinde çok kısa sürede %20'lik bir düşüş getirdi. Konuyla ilgili veri merkezi kullanıldığı iddia edilen Microsoft'tan da açıklama geldi.

bitcoin-madenciligi
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitmain şirketinin kurucularından olan Jihan Wu’ya ait olan Bitdeer şirketinin hisselerinde bir günde gelen %20’lik düşüşün arkasındaki sebep ortaya çıktı. New York Times’ın haberine göre ABD’li yetkililer, birçok kripto para madencisi şirketin, veri merkezlerinin Çin devletiyle bağlantılar oluşturmasından şüpheleniyor.

Bu durumun askeri üslerden başka alanlara kadar ulusal güvenliğe tehdit oluşturduğunu düşünen yetkililer, bazı madencilik şirketlerini takibe aldılar. Bu haber ise Bitdeer başta olmak üzere bazı firmaların hisselerinde düşüşler getirdi.

Microsoft’tan açıklama: Çin bağlantısı tehdit oluşturabilir

Konuyla ilgili inceleme altına alınan yerlerden birinin Microsoft’un Wyoming eyaletindeki veri merkezine çok yakın olması dikkat çekerken, şirketten yapılan açıklamada, “Bu yerin kötü amaçlı hareketlerle bağlantılı olduğuna dair bir bulgumuz yok. Ancak endüstriyel seviyede yapılan kripto para madenciliğinin, belirlenemeyen sayıda Çin vatandaşını içermesi ve bunların Microsoft veri merkeziyle 3 stratejik füze üssüyle direkt bağlantılı olması tehdit oluşturabilir” denildi.

Bitdeer hisseleri %20 düşmüştü

Nasdaq’ta listelenen bir şirket olan Bitdeer hisseleri de bu haberin ardından cuma günü %20’den fazla düşüş yaşamıştı. Hisse fiyatı 4.5 dolara kadar inerken, henüz geçtiğimiz ay 14 doların üzerindeydi.

Şirketin Çin hükumetiyle yakınlığı biliniyor. Bitdeer özellikle Moğolistan hükumetiyle de özel anlaşmalar yaparak buradaki hidroelektrik enerjisi üzerinden Bitcoin madenciliği yapıyor.

2021 yılında Çin’in kripto paraları ülkede yasaklaması birçok Çinli madencinin de ABD’ye göç etmesine yol açmıştı.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl