SEC’den sahte Bitcoin ETF haberi sonrası uyarı

Dün sosyal medyayı karıştıran "Bitcoin spot ETF başvurusu kabul edildi" haberine SEC'den de tepki geldi. Kurum, bu tür bilgilendirmelerde güvenilecek tek mecranın kendisi olduğunu belirten kısa bir açıklama yaptı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin’de çok kısa süre içerisinde 2 bin dolarlık yükseliş ve düşüş getiren sahte Bitcoin spot ETF haberine, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) da tepki gösterdi. Kurum, resmi X hesabından çıkan haberlerin doğruluğunun kendisi üzerinden kontrol edilmesi gerektiğini belirtti ve “İnternette okuduklarınıza dikkat edin. SEC hakkındaki en doğru bilgileri yine SEC’den alırsınız” dedi.

Bilindiği gibi dün ABD medyasından Cointelegraph yıllarca unutulmayacak bir hataya imza atmış ve SEC’nin BlackRock ile iShares şirketlerinin ortak spot Bitcoin başvurusunu onayladığını iddia etmişti. Bu durum, Bitcoin’in dakikalar içinde 2 bin dolar artmasına ve yine düşmesine neden olmuştu.

Medya kuruluşu konuyla ilgili dün birkaç kez özür mesajı paylaşırken, yaşanan olayın editörün hızlı tweet atma refleksiyle gerçekleştiğini belirtmişti. Tweet’i önce düzelten ve “belirtiliyor” ifadesini ekleyen kurum daha sonra ise yazılanları tamamen silmişti.

BlackRock CEO’su Larry Fink ise dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, “Bu olayı gün içinde duymamıştım. Ancak bu fiyat artışı sahte bir haberin getirdiği artış değildir. Bu artış, insanların kaliteli varlığa kaçışını gösteriyor” demişti.

Bitcoin haberin yazıldığı dakikalarda 28 bin doların üzerinde işlem görüyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl