Binance’e Türk Lirası damga vurdu: Yüzde 81’e çıktı

Dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance'te son dönemin en çok kullanılan fiat parası Türk lirası oldu. Özellikle mayıs ayından sonra ciddi şekilde değer kaybına uğrayan liranın ağustos ayı itibarıyla borsadaki fiat paralar içindeki piyasa payı yüzde 81 oldu.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Dünya kripto para topluluğu içindeki Türk yatırımcı oranının ne kadar yüksek olduğu son yıllardaki birçok araştırmadan net olarak ortaya çıkarken, Binance’teki fiat paralar içerisinde de Türk lirası en önde yer aldı.

Kripto araştırma şirketi Kaiko’nun elde ettiği son verilere göre; ağustos ayında Türk lirasının Binance borsasındaki fiat paralar içerisindeki piyasa payı yüzde 81’e ulaştı. Bu oran TL için zirve olurken, 2021 yılının başlarında ise sadece yüzde 9’du.

O dönem özellikle Binance gibi küresel çaptaki borsalarda TL pariteleri çok daha azdı ve Türkler dahi bu tarz global borsalarda daha çok USDT ile işlem yapıyordu.

Borsada en çok kullanılan fiat paralar arasında ikinci sırada ise euro geldi. TL’nin ağustos ayındaki hakimiyeti ise ekim ayı itibarıyla biraz daha geri çekilmiş gözüküyor.

Bu yükselişin sebebi ise özellikle mayıs ayından sonra Türk lirasında görülen büyük değer kaybı olabilir. Türk yatırımcıları, TL’deki kayıpların önüne geçmek için kripto para yatırımlarını tercih ediyor olabilir.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl