Binance.US tüm ABD doları çekimlerini durdurdu

ABD'de hem SEC hem de CFTC tarafından dava edilen ve soruşturma başlatılan Binance.US, platformdan dolar çekimlerini askıya aldı. Borsa bu hafta başı da yeni hizmet kullanım şartlarını devreye sokmuştu.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Binance borsasının ABD’deki kolu olan Binance.US, tüm ABD doları çekimlerini durdurdu. Borsanın bu hafta devreye giren yeni hizmet kullanım şartlarından ötürü böyle bir uygulamaya gittiği belirtiliyor.

Uyguamanın, kullanıcılarla e-posta yoluyla paylaşıldığı görülürken şirket kullanıcılardan, dolarlarını ya sabit coin’lere ya da diğer kripto paralara çevirmelerini talep etti. Bununla birlikte artık dolar mevduatlarının da, Mevduat Sigorta Fonu (FDIC) tarafından sigortalı olmadığı kaydedildi.

Hatırlanacağı üzere SEC, haziran ayında Binance.US ve CEO CZ’ye dava açmıştı. Bu davanın ardından, birçok banka Binance ile olan iş birliklerini sonlandırmaya başlamıştı. Çekimlerde sıkıntılar yaşanırken, birçok kullanıcı ise koruma içgüdüsüyle Bitcoin’e geçmiş ve yaşananlar Bitcoin’de önemli bir yükseliş getirmişti.

SEC, Binance borsasının müşteri fonlarını platform fonlarıyla karıştırarak başka hesaplara kaydırdığını, işlem hacimlerini yapay şekilde şişirdiğini ve kullanıcılarını kandırdığını iddia ediyor.

Konuyla ilgili CZ ya da Binance borsasından ise resmi bir açıklama yapılmış değil.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl