Coinbase yöneticisi: Bitcoin spot ETF’i onaylanacak

Kripto para dünyası SEC'nin Bitcoin spot ETF'lerini onaylayıp onaylamayacağını merak ederken, konuyla ilgili önemli bir açıklama ise Coinbase'in hukuk işlerinden sorumlu yöneticisinden geldi. Paul Grewal, mahkemenin Grayscale kararının SEC'yi onay vermeye iteceğini iddia etti.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase’in, SEC’nin Bitcoin spot ETF’lerini onaylayacağına olan güveni tam… Finans medyasının önemli kuruluşlarından CNBC’nin sorularını yanıtlayan borsanın hukuk müşaviri Paul Grewal, mahkeme kararlarının SEC’nin politikasına direkt etki edeceğini söyledi.

“Mahkeme kararları onları zorlayacaktır”

Spesifik olarak Grayscale için çıkan mahkeme kararını örnek gösteren Grewal şu şekilde konuştu:

“Bu konuda umudum yüksek… Sadece mahkeme kararları bile bu başvuruların onaylanmasını sağlayacak gücü veriyor. Bu tarz ürünleri müşterilerine sunacak olan şirketler, önümüzdeki dönemin en başarılı ve yükselen şirketleri olacaktır”

Hatırlanacağı üzere ABD mahkemesi, SEC’nin Grayscale şirketinin ETF başvurusunu reddetmesi için hiçbir gerekçesi olmadığına hükmetmişti. Bu karar SEC’nin tarihi bir yenilgi almasına neden olmuştu. Kurumun, karara itiraz süresi de yaklaşık 10 gün önce dolmuştu. Karara itiraz etmeyen SEC’nin, artık bu durumu kabullendiği düşünülüyor.

Grewal ayrıca Bitcoin spot ETF’lerine gelecek muhtemel onayların zamanı hakkında konuşamayacağını ancak bunun çok uzun süreceğini de düşünmediğini belirtti.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl