Arjantin’de Bitcoin destekçisi başkan adayı ikinci tura kaldı

Enflasyonun çok ciddi bir seviyeye ulaştığı ve %140'ı aştığı Arjantin'de ön seçimlerde sürpriz yapan Bitcoin destekçisi aday Javier Milei, şansını son tura da taşımayı başardı. Milei, ülkenin resmi parasının ABD doları olması gerektiğini belirtiyor ve Bitcoin'i de ayrıca değerli bulduğunu söylüyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Dünyada enflasyonun ve ekonomik krizin en yüksek seviyede olduğu ülkelerden biri olan Arjantin’de başkanlık seçimlerindeki kıyasıya savaş devam ediyor. Ön seçimlerin ardından, ana seçim için ilk tur oylaması da dün yapıldı.

Bitcoin destekçisi aday ilerliyor

Ön seçimlerde şansını ana seçimlere taşımayı başaran Javier Milei, dün yapılan ilk tur oylamasında %30’luk oy oranıyla ikinci oldu. İlk sırayı alan ise %36’lık oy ile, ülkenin ekonomi bakanı olan solcu aday Sergio Massa’ydı.

Bu turda adaylardan birinin başkan seçilebilmesi için %45’lik oy oranına sahip olması gerekiyordu. Seçimin son turu ise kasım ayında yapılacak.

Merkez bankasını kapatmak istiyor

Avrupa ve ABD medyasının “Sağcı aday” olarak tanımladığı ancak gerçekte “libertaryen” olan Milei, Bitcoin’e destek vermesiyle biliniyor ve en büyük kripto paranın ülkede serbest olarak mal alım ve satımlarında kullanılabilmesi gerektiğini ifade ediyor.

Milei ayrıca merkez bankasının kapatılması ve ülkenin resmi parasının da “dünyanın en güçlü parası” olan ABD doları olması gerektiğini söylüyor.

Haber fotoğrafı: Reuters

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl