Bitcoin ETF başvurusu bulunan ARK Invest, COIN ve GBTC’leri sattı!

Bitoin ETF başvurusu olmasının yanı sıra aynı zamanda birçok teknoloji şirketine yatırım da yapan ARK Invest'in dün önemli satışlar yaptığı ortaya çıktı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin’e verdiği destekle bilinen ve 1 milyon dolarlık fiyat tahminiyle hatırlanan Cathie Wood’un şirketi ARK Invest dün itibarıyla önemli satışlar yaptı. Firma 42 bin 613 adet Coinbase hissesi ile 100 bin 739 adet Grayscale GBTC hissesi sattı.

Coinbase hisseleri şirketin, Next Generation Internet ETF’i (ARKW) ve Fintech Innovation ETF’i (ARKF) vasıtasıyla yapıldı. GBTC hisseleri de yine ARKW üzerinden satıldı. Satışların toplamı üzerinden yaklaşık 5.8 milyon dolar elde edildi.

Yükselişler başlarken satış yaptı

ARK Invest şirketinin satışları, tam da Bitcoin yükselişinden saatler önce yapması dikkat çekti. Coinbase hissesi dün yüzde 7’den fazla yükseliş yaşamış ve günü 77 dolardan kapamıştı. Ancak kapanıştan sonra sert bir Bitcoin yükselişi gelmesi sebebiyle, bugünkü açılışta kripto odaklı şirket hisseleri sert bir yükseliş de yapayabilirler. Dolayısıyla ARK Invest şirketi, erken bir satış yapmış da olabilir.

Bilindiği üzere ARK Invest, Bitcoin spot ETF başvurusunda bulunan 12 şirketten biri konumunda bulunuyor. SEC, şirketin başvurusunu ay başında ertelemişti. ARK Invest için SEC’nin karar veebileceği son gün 10 Ocak 2024.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl