Bitcoin dominansı 2.5 yılın zirvesine çıktı: Günde 120 milyar dolar girdi

Bitcoin gece saatlerindeki %13'ten fazla gösterdiği yükselişle son 17 ayın zirvesine çıkarken, uzun zamandır kademeli olarak yükselen dominans da 2.5 yılın en yüksek seviyesine çıktı. Bitcoin'in piyasa değeri de 1 günde 120 milyar dolar arttı.

2024 bitcoin tahminleri
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin’in ekim ayındaki yükselişi devam ediyor. En büyük kripto para gece saatlerinde 35 bin doların da üzerine çıktı ve 2022’nin mayıs ayından bu yana ilk kez bu seviyelere ulaşmış oldu.

Dominans nereye kadar artacak?

Özellikle altcoin yatırımcılarının ve boğa bekleyen grubun dikkat ettiği metriklerden biri olan Bitcoin’in piyasadaki ağırlığı, yani dominansı da fiyat gibi uzun zaman sonra zirveye ulaştı. Geçen hafta çıkan “sahte ETF” haberine rağmen yükselişine devam eden Bitcoin’in dominansı %54’ü de aştı. Dominansın gideceği bölge, altcoin’lere yapılacak yatırım girişlerinin de oran ve zamanı açısından çok önemli olacak.

Dominans son olarak 2021 yılındaki boğa sezonunda, nisan ayında yüzde 50’nin üzerinde yer alıyordu. 2020’nin aralık ayında %71 olan dominans, Bitcoin’de fiyat artışı gelmesine rağmen kademeli olarak düşmüş ve para girişi daha çok altcoin2lere olmaya başlamıştı. 2022’nin mayıs ayındaki Terra LUNA çöküşü ise yüzde 35 civarında olan dominansın kademeli olarak artmasını tetikleyecek olayların başında gelmişti.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl