SEC’den Bitcoin ETF başvurusu yapan BlackRock’a suçlama: Ceza ödenecek

Geçtiğimiz haftalarda Bitcoin spot ETF başvurusu ertelenen BlackRock şirketine SEC'den önemli bir suçlama getirildi. Kurum, dev fon yöneticisi şirketi yatırımlarını şeffaf şekilde açıklamamakla itham etti. BlackRock ise 2.5 milyon dolar ceza ödemeyi kabul etti.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kripto para yatırımı olan ya da bu alanda hamle yapan şirketlere karşı sert adımlar atan ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) şimdi de BlackRock şirketine önemli bir suçlamada bulundu. Ancak suçlamanın, kripto paralarla alakası olmadığı ortaya çıktı.

SEC, BlackRock şirketine ait olan Çoklu-sektör Getiri Fonu’nun (BIT) film şirketi Aviron’a yapılan yatırımlarla ilgili tutarsızlıklar olduğunu iddia ediyor. SEC’nin açıklamasında BlackRock’ın, gerekli ve yeterli seviyede açıklama yapmadığı, bu durumun da yatırımcıları yanıltma olasılığının olduğu belirtildi.

Kabul etmediği gibi reddetmedi de…

SEC’nin iddia ettiği suçlamaların da 2015-2019 arasındaki zaman dilimi kapsadığı görülürken, Wall Street devi şirket ise suçlamaları kabul etmese de aynı zamanda reddetmedi. BlackRock, SEC’nin cezasına ise itiraz etmedi ve kurumla anlaşmaya giderek 2.5 milyon dolarlık cezayı ödemeyi kabul etti.

İlk ceza değil

SEC, daha önce de BlackRock şirketine birçok kez ceza kesmişti. 2015’te BlackRock’ın alt şirketi olan BlackRock Advisors’a 12 milyon dolar ve yine aynı şirkete 2017’de de, çalışanlarının tazminat almasını engellemeye çalışmak nedeniyle 340 bin dolar ceza kesilmişti.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl