Arthur Hayes: Küresel savaş korkusunda Bitcoin yükselecek

BitMEX borsasının kurucularından olan ve yazdığı blog yazılarıyla ilgi toplayan Arthur Hayes, yine çok konuşulacak yorumlar yaptı. Hayes, Bitcoin'de 1 milyon dolarlık fiyat hedefinin hala geçerli olduğunu ve küresel çapta yaşanan olaylarda özellikle Bitcoin'in çok ciddi bir alternatif konumuna ulaştığını söyledi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kripto dünyasının en bilinen isimlerinden biri olan Arthur Hayes, Bitcoin’in 1 milyon dolarlık hedef yolunda bir tetiklemeye ihtiyacı olduğunu ve bu fiyat seviyesinin de hala geçerli olduğunu belirtti.

Dün yazdığı yeni blog yazısında Bitcoin’in piyasaları aslında uyardığını belirten Hayes, ABD’nin iki savaşa (Ukrayna ve İsrail) yatırım yaptığını söyledi:

“Son yaşanan olayların zamanlaması manidar. ABD iki savaşa yatırım yapmış durumda ve küresel çaptaki riskin artma olasılığı yükseliyor. ABD’deki artan enflasyon ve bankaların bu konudaki önlemleri, ülkenin borç almak zorunda olan savaş makinesinin çıkarlarıyla da Hazine tahvil piyasalarında birbirini besliyor”

“Altın ve en önemlisi Bitcoin korkularla birlikte artacak”

Yaşanan küresel olaylardan altın ve Bitcoin’in faydalanacağını belirten Hayes şu ifadeleri kullandı:

“Eğer uzun dönemli ABD Hazine tahvilleri yatırımcılar için bir koruma sağlamazsa, alternatifler aranmaya başlanacaktır. Altın ve özellikle Bitcoin bu savaş ve enflasyon korkusu ortamında ön plana çıkacak ve yükselecektir”

Hayes ayrıca, fiyat yükselişlerinin ETF’lerin kabul edilip edilmeyeceğiyle ilgili bir durum olmadığını ve asıl yükseliş sebebinin, hem enflasyon hem de küresel bir savaş yaşanma korkusu olduğunu dile getirdi.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl