Bloomberg baş analisti McGlone: Altın ve Bitcoin ilişkisi bozuluyor

İsrail-Filistin savaşı altın ve Bitcoin'de önemli yükselişler getirirken, en büyük kripto paradaki volatilite ve yükselişin ise sarı metale oranla çok daha fazla olduğu göze çarpıyor. Konuyla ilgili ise ünlü analist McGlone'dan önemli bir değerlendirme geldi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

ABD’li büyük finans kurumu olan Bloomberg’in baş emtia analisti olan Mike McGlone, altın ve Bitcoin arasındaki korelasyonun, Bitcoin ETF kabulüyle birlikte artık ortadan kalkabileceğini belirtti.

“2020’de direnç olan yerin 10 katı, şimdi temel oluyor”

Son raporunda altın ve Bitcoin arasındaki korelasyon ve ilişkiye değinen McGlone şu ifadeleri kullandı:

“Altının Bitcoin ile olan ilişkisi artık bozuluyor olabilir. Kriptodan altına geçişte 2020 yılında direnç olan yerin 10 katı olan bölge şu anda bir temele dönüşüyor gibi… ABD’deki spot Bitcoin ETF’lerinin durdurulamaz onayı, Bitcoin’e olan yatırımları artıracak ve bu temeli güçlendirecektir. Bitcoin’in altına oranla 3.5 katı olan yıllık volatilitesiyle beraber, en büyük kripto para hala riskli ve muhtemel resesyon risklerinin azalmasına bağlı hareket ediyor”

Bloomberg analisti ayrıca BlackRock’ın spot Bitcoin ETF başvurusunda bulunduğu 15 Haziran gününden bu yana Bitcoin’in %35 arttığını, altının sabit kaldığını ve S&P 500’ün ise %3 düştüğünü belirtti.

McGlone ayrıca bir de grafik paylaştı ve “Aşağıdaki grafiğimiz, Bitcoin’in altına karşı yükselişini ve volatilitesinin ise düşüş trendinde olduğunu gösteriyor. ETF onayı, Bitcoin’in 260 günlük volatilitesini altına yaklaştırabilir” dedi.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl