JPMorgan’ın token’ı JPM’den günlük 1 milyar dolarlık işlem performansı

Dünyanın en büyük yatırım bankalarından olan JPMorgan'ın sınır ötesi ödemelerin daha ucuz ve hızlı yapılabilmesi adına kullandığı JPM token'da günlük işlem hacmi 1 milyar doları aştı.

jpmorgan
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bir Amerikan bankası tarafından desteklenen ilk token olan ve gerçek zamanlı fonlama ve ödemeler için kullanılan JPM Coin her geçen gün finans dünyasının oyuncuları tarafından daha çok kullanılıyor.

JPMorgan’ın kurumsal ve toptan işlem yapan müşterilerinin dolar ve euro ödemelerinde kullanabildikleri JPM token son olarak günlük 1 milyar dolar değerde işlem hacmi seviyesini de geride bıraktı. Bu rakam büyük gözükse de, bankanın günlük 10 trilyon dolarlık ABD dolar işlemleri seviyesinin yanında adeta bir hiç olarak kalıyor.

Konuyla ilgili rakamları bankanın ödemelerden sormlu yöneticisi olan Takis Georgakopoulos açıklarken, yönetici, “JPM Coin genelde dolar işlemleri için kullanılıyor ama biz bu durumu başka alanlara da genişletmek istiyoruz” dedi.

Georgakopoulos ayrıca toptan ödeme yapan müşterilere hizmet verdiklerini ancak JPM Coin’in küçük ödemelerde de kullanılması yani sistemin perakende müşterilere açılması için de çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Bilindiği üzere JPM Coin işlemleri bankanın kapalı olan ve özel blok zinciri vasıtasıyla yapılıyor. Dolayısıyla işlemler Bitcoin blok zincirinde olduğu gibi açık şekilde görülemiyor.

Bankanın kripto para karşıtı olan CEO’su Jamie Dimon da birçok kez blok zinciri teknolojisinin kripto paralardan çok daha önemli olduğunu belirtmişti.

JPMorgan’ın verdiği bu hizmeti, özellikle Uzakdoğu ve Ordadoğu ile Kuzey Afrika bölgelerinde Ripple şirketi de XRP vasıtasıyla yapıyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl