SEC, Btcoin ETF’leri için ret kararı verirse davalar üst üste gelir: JPMorgan

Kripto para ve finans dünyası ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) Bitcoin spot ETF başvurularına onay vermesine kesin gözüyle bakarken, JPMorgan analistlerinden ise ters bir senaryoda ne olabileceğine dair ilginç ve önemli bir değerlendirme geldi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Dünyanın en büyük yatırım bankası olan JPMorgan’ın analistleri SEC’nin, Bitcoin spot ETF’lerini onaylamaması durumunda, başvuru yapan şirketlerin kuruma üst üste davalar açabileceğini belirten bir rapor yazdı.

“Düşük de olsa ihtimal var”

Bankanın baş analisti olan Nikolaos Panigirtzoglou imzasıyla verilen raporda, düşük de olsa bir ret ihtimali olduğu ifade edildi ve “Ret kararı kurumu, hukuki anlamda çok zor durumlara sokabilir. Çok yüksek ihtimal olmasa da bunun mümkünatı var” denildi.

“Fiyat artışının arkasında ETF beklentisi var”

Analistler ayrıca Bitcoin’de yaklaşık bir haftadır görülen fiyat yükselişinin arkasında da piyasaların ETF onay beklentisinin olduğunu belirttiler ve “Birkaç ay içinde üst üste ETF’lerin kabul edilmesini bekliyoruz” dediler.

Hatırlanacağı üzere GBTC hisselerini bir ETF’e dönüştürmek isteyen Grayscale şirketi geçtiğimiz sene haziran ayında SEC’ye dava açmış ve ağustos ayında (2023) sonuçlanan bu davayı kazanmıştı. Bu kararın hafta başında temyiz mahkemesi tarafından da onaylanması, Bitcoin spot ETF’lerinin artık önünde bir engel kalmadığı yorumlarının yapılmasını sağlamıştı.

Son 1 haftada %20’ye yakın yükseliş yaşayan en büyük kripto para haberin yazıldığı dakikalarda ise yaklaşık 34.450 dolar civarında işlem görüyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl