TAB Gıda’da sürpriz: Kimse bu kadar erken beklemiyordu!

TAB Gıda'da ilk işlem günü geride kaldı. İlk gün itibari ile el değiştiren lot sayısı, beklenenin üzerinde gelerek 600 bini aştı. Bu sayının toplam lot sayısına oranı yüzde 1.20 oldu. Öte yandan tavanda bekleyen lot sayısı ise 3 milyon 910 bin 123 olarak gerçekleşti.

Geçtiğimiz hafta halka arz gerçekleştiren TAB Gıda, bugün Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da TABGD koduyla işlem görmeye başladı.

Şirket hisseleri, ilk seans gününde 143 TL ile beklendiği üzere tavan yaptı. Öte yandan ilk gün itibari ile bazı veriler, hissede bekleyen yatırımcıları rahatsız etti.

Piyasa kapanışıyla birlikte tavanda bekleyen lot sayısı 3 milyon 910 bin 123 oldu. Bu rakamın uzun sürecek bir tavan serisi için yeterli olmadığı, TAB Gıda’nın beklenenden erken tavan bozabileceği değerlendiriliyor. Yatırımcıların genel beklentisi, ilk gün tavanda bekleyen lot sayısının çok daha fazla olacağı yönündeydi. Parelel şekilde el değiştiren lot sayısı da beklentileri aşarak 600 binin üzerinde gerçekleşti. Böylece, 1. günde el değiştiren lot sayısının toplam lot sayısına oranı %1.2 oldu. Son halka arzlardan MHRGY’de bu oran %0.19 ve BORLS’de ise %0.14’tü.

TAB Gıda, 130 TL’den halka arz olmuştu. Rekor katılımın olduğu halka arza 5 milyon 185 bin 61 yatırımcı başvurmuş, 4 milyon 949 bin 462 yatırımcıya pay dağıtımı yapılmıştı.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl