Ve SBF hakim karşısına çıktı: 90 saniye sessiz bekledi

Kripto para dünyasının bir seneden fazla süredir en çok konuştuğu isim olan Sam Bankman-Fried, mahkemede ilk kez dün konuştu. SBF'nin birçok soruyu cevaplamadan önce uzun süre sessiz bekleyip, daha sonra ise kaçamak yanıtlar verdiği belirtildi. Mahkeme hakimi olan Lewis Kaplan da, SBF'yi üstü kapalı olarak eleştirdi ve "Sanığın ilginç bir cevap verme stili var" dedi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Geçtiğimiz senenin sonunda kasım ayında iflas eden ve toplamda 9 milyar dolara varan müşteri fonlarını adeta buhar eden FTX’in 1 numaralı ismi Sam Bankman-Fried ilk kez dün hakim karşısında konuştu. Savcılık makamının birçok soru yönelttiği SBF, sorulara kaçamak cevaplar vermeyi tercih etti.

90 saniye sessiz bekledi ve “Ben avukat değilim” dedi

ABD medyasındaki haberlerde SBF’nin ilk duruşmasından detaylar verildi. Savcılık makamının, Alameda ve FTX’in başında aynı anda olmasını soruguladığı SBF, Alameda’nın FTX fonlarını kullanabileceğine yönelik maddenin nerede yazdığının sorulması üzerine verdiği cevap dikkat çekti. 30 yaşındaki eski CEO, 90 saniyelik sessizliğin ardından “Ben avukat değilim ama şirketler arası anlaşmalardaki maddeleri dikkatli okumadığımı söyleyebilirim” dedi.

“Alameda’nın tasfiye olmadığı bazı durumlardan haberdardım”

Savcıların özellikle Alameda’nın, FTX üzerinde yaptığı işlemlerde tasfiye olmama durumunu da sorduğu SBF, bu konudan tamamiyle olmasa da, bir bölümünden haberdar olduğunu söyledi:

“Bazı olmaması gereken tasfiyeler olmuştu. Bu konuyla ilgili Gary (Wang) ve Nishad (Singh) ile konuştum. Hatalı şekilde tasfiye olunmasının önüne geçtik”

“Hatırlamıyorum”

Savcılardan gelen, “Hiç, bir avukatın size müşteri fonlarını harcama hakkınız olduğunu söylediğini hatırlıyor musunuz?” sorusunu da cevaplandıran SBF, “Hatırlamıyorum” dedi.

Hakim Kaplan: İlginç bir yanıt verme şekli var

Dava hakimi olan Lewis Kaplan da SBF’nin cevap verme tarzını beğenmedi ve, “Sanığın ilginç bir yanıt verme stili var” dedi.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl