Yok böyle yükseliş! Bu hisse her hafta 2’ye katladı

tarkim hisse

5-6 Eylül 2023 tarihlerinde talep toplayarak halka arz olan Tarkim, yaşadığı yükselişle şaşkınlık yarattı. Düşük lot sayısı ile halka açılan şirket yaklaşık 10 katlık yükselişle yatırımcısını fazlasıyla sevindirdi.

107,50 TL ile halka arz edilen Tarkim, uzun bir süre tavan serisine imza atmıştı. 107,50 TL ile başladığı borsa yolculuğunda soluksuz bir şekilde 450 lira seviyesini gören Tarkim sonrasında çok kısa süreli bir duraklama yaşamıştı.

15 tavan ile halka arzdan sonra önemli bir aşama kaydeden Tarkim bir süre dinlendikten sonra yeni bir tavan serisine başladı. Bu yeni tavan serisi Tarkim’i 700 lira seviyelerine taşımış oldu. İçinde bulunduğumuz Ekim ayının ikinci haftasında 700 lira seviyelerinde işlem gören TARKM hissesi Orta Doğu’da yaşanan gelişmeler nedeniyle bir süre negatif seyir izledi.

Bir haftada 3 tavan yaptı

5 milyon lot gibi çok düşük diyebileceğimiz bir lot sayısına sahip olan TARKM hissesi beklenen yükselişine kaldığı yerden devam ediyor.

Yüzde %40’ı Gübre Fabrikaları’na (GUBRF) ait olan Tarkim bu hafta üçüncü kez tavan yaptı. Haftaya 600 lira seviyelerinde başlayan Tarkim bugünkü haftalık kapanışı 936 TL ile yapacak.

107,50 TL ile halka arz olan şirket 936,50 TL’lik fiyatıyla 8.7 katlık bir yükselişe imza atmış oluyor.

Her hafta 2’ye katlıyor!

Tarkim Eylül ayının ikinci haftasında Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlamıştı. Yani şirket 7 haftadır borsaya kote şekilde işlem görüyor. Bu da 8.7 kat yükseliş gerçekleştiren şirket için her hafta ikiye katlanmak anlamına geliyor.

Hektaş’a yaklaşıyor

2,2 milyar TL piyasa değeri ile halka arz edilen Tarkim Bitki Koruma, halka arzında ardından yaptığı her tavan ile piyasa değerini de yükseltmiş oldu. Hisse fiyatı 107 TL iken 2,2 milyar TL piyasa değeri olan şirket bugün gelinen noktada 20 milyar TL piyasa değerine ulaşmış oldu.

Piyasa tarafından bu durum olumsuz olarak değerlendirilse de şirketin tavanda bekleyen lot sayısı küçük yatırımcının hala ilgi gösterdiğini ortaya koyuyor.

Tarım ve gübre alanındaki şirketlerden Borsa İstanbul’un en popüleri olan Hektaş 56 milyar TL piyasa değerine sahip. Oyak Grubu’na bağlı olan Hektaş, borsanın son 5 senede en çok kazandıran şirketlerinden biri. Yaptığı devasa yatırımlarla dikkat çeken şirket son dönemlerde kötü bir performans sergilese de 5 yıllık süreçte yatırımcısını zengin etti desek yanlış söylemiş olmayız.

Tarkim de bu yükselişi ile her geçen gün Hektaş’ın piyasa değerine yaklaşıyor. Halka arzdan beri yaşadığı yükselişle piyasa değerini Hektaş’ın 3’te 1’ine getiren Tarkim aynı performansı devam ettirdiği takdirde Hektaş’ın yarı piyasa değerini geçecek.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl