Kripto yatırım ürünlerine yatırımda 1.5 senenin rekoru geldi

CoinShares şirketi kripto yatırım ürünlerine yapılan yatırımlarda yeni haftalık raporunu yayımladı. Temmuz 2022'den bu yana ürünlere yapılan yatırımlarda rekor kırılırken, net rakam ise 326 milyon dolar oldu. Aslamn payı ise 296 milyon dolar ile yine Bitcoin fonlarındaydı. Solana yine en çok yatırım alan ikinci fon grubunu oluştururken, Ether fonlarında ise çıkışlar vardı.

2012 bitcoin fiyatı
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kripto para fonları son 1.5 senenin en çok yatırımını aldığı haftayı geride bıraktı. Net yatırımlar 326 milyon dolar ile artıya geçerken, en çok yatırım alan grup ise her zaman olduğu gibi Bitcoin fonlarıydı. BTC fonlarına 296.3 milyon dolarlık girdi oldu.

Solana fonları büyümeye devam ediyor

Son dönemde Bitcoin gibi ciddi şekilde yatırım alan fonlardan olan Solana yine haftayı diğer altcoin’lere kıyasla açık ara artıda kapadı. Solana fonlarına net 23.9 milyon dolar yatırım yapıldı. Sene başından bu yana SOL fonlarına yapılan yatırım da net 98 milyon dolara ulaştı.

Short Bitcoin’e de yatırım var

Öte yandan tüm iyi gidişata rağmen “short Bitcoin” fonlarına da ciddi yatırım girdisi olması dikkat çekti. Bitcoin’in düşüşüne yatırım yapan bu fonlara 15.4 milyon dolar girdi.

XRP fonlarına 200 bin dolar, Litecoin fonlarına ise 500 bin dolar yatırım olurken, Ether fonlarındaki sürekli çıkışlar ise devam etti. Ether fonlarından 6 milyon dolar net çıkış oldu. Sene başından bu yana ulaşılan net çıkış rakamı da 125 milyon dolar oldu.

Ülkeler bazında da Kanada liderdi. Kanada merkezli fonlar 134 milyon dolar yatırım alırken, ikinci sırada 82 milyon dolarla Almanya, üçüncü sırada ise 50 milyon dolarla İsviçre fonları vardı.

Yönetim altındaki toplam kripto fon değeri de 37.4 milyar dolar oldu. Burada en yüksek pay 27 milyar dolar ile Grayscale şirketine aitti.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl