Kripto borsası resmen kapatıldı: Mahkeme onayladı

Mart ayında ABD faaliyetlerini sona erdireceğini açıklayan, buna rağmen SEC tarafından nisan ayında kayıtsız yatırım sözleşmesi davası açılan Bittrex borsasının iflas başvurusu kabul edildi. Borsanın başvurusu, şirketin sadece ABD'deki hizmetlerini sonlandıracak.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kripto para borsası Bittrex ABD operasyonlarını sonlandırma konusunda iflas mahkemesinden onay aldı. Delaware mahkemesi hakimi, borsanın kalan müşteriler ve alacaklıları için oluşturduğu tazminat planını resmen onayladı.

24 milyon dolara anlaşmışlardı

Bittrex borsası geçtiğimiz mart ayında ABD’deki faaliyetlerini sonlandıracağını açıklamıştı. Bu açıklamadan yaklaşık 1 ay sonra ise SEC, Bittrex’e kayıtsız yatırım sözleşmesi satışı davası açmıştı. Taraflar ise ağustos ayında 24 milyon dolarlık ödeme karşılığında anlaşmaya varmışlardı.

Bittrex, ABD’deki faaliyetlerini sonlandırırken, küresel çapta hizmet veren Bittrex Global ise operasyonlarına devam edecek.

Bir dönem ABD’nin en büyük borsalarından olan Bittrex, ülkede %23’lük piyasa payına sahipti. 2021 yılında yaşanan boğa sezonuna rağmen ise borsanın bu oranı yüzde 1’e düşmüş ve şirket o dönemden sonra düzlüğe bir daha çıkamamıştı.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl