Tokenizasyon artarak devam edecek: Coinbase raporu

ABD merkezli borsa Coinbase, dün yayımladığı bir raporda içinde bulunduğumuz yüksek getiri döneminde tokenizasyonun hızla devam edeceğini ve son olarak bu gruba ABD Hazine tahvilleri gibi finansal varlıkların da ekleneceğini öngördüğünü belirtti.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

ABD’nin en büyük borsası konumundaki Coinbase dün yayımladığı raporunda tokenizasyonun önemine değindi ve bu gidişatın önümüzdeki senelerde de artarak devam edeceğini belirtti.

“Devlet tahvilleri ve para piyasası fonları da gelecek”

Gerçek dünya varlıklarının tokenizasyonunun, özellikle 2017’den itibaren önem kazanmaya başladığını belirten borsa şu ifadeleri kullandı:

“İçinde bulunduğumuz yüksek getiri ortamında tokenizasyon yeni bir rol kazandı. Bu alan artık devlet tahvilleri, para piyasası fonları ve yeniden alım anlaşmalarının da dijitalleşmesini görecek ve içerecek. Ayrıca bu alandaki ilerlemeler, kripto para piyasalarının gelişmesine de büyük katkı verecek. Ancak bu gidişatın rayına oturması ve tamamlanması 1 ilâ 2 yıl arasında bir süre alacaktır”

Raporda verilen bilgide ayrıca, açık ağlarda bulunan tokenize edilmiş ABD tahvilleri sektörünün sadece bu sene 6 kat büyüdüğü ifade edildi.

Tokenizasyon sektörüyle ilgili olarak, 2030 yılı için CitiGroup 5 trilyon dolar, Boston Consulting Group ise 16 trilyon dolarlık değerleme tahminlerinde bulunmuşlardı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl