ray coin nedir

Raydium nedir?

Raydium, Solana blockchain temelli bir automatic market maker ve likidite sağlayıcısıdır, özellikle Serum adlı merkezi olmayan borsa (DEX) için tasarlanmıştır.

Bu durum daha basit bir anlatımla, Raydium’a yatırılan fonların, Serum’un emir defterlerinde bekleyen limit emirlerine dönüştürülmesi anlamına gelir. Böylece Raydium likidite sağlayıcıları, Serum’un tüm emir akışına ve mevcut likiditesine erişim elde eder.

Evet bu açıklama biraz anlaşılmaz olabilir. O yüzden biraz daha basitleştirelim!

Raydium, Solana isimli bir blockchain üzerine inşa edilmiş bir sistemdir. Aslında, Serum adında başka bir sisteme destek olmak için tasarlandı. Bunu nasıl mı yapıyor? Basitçe, insanların Raydium’a yatırdığı paraları, Serum adlı sistemde kullanılmak üzere belirli bir düzenle sıralıyor. Böylece Raydium’daki katılımcılar, Serum’da gerçekleşen tüm alım satım hareketlerinden faydalanabiliyor. Peki bu durumda RAY Coin nedir?

RAY Coin nedir?

Ray Coin, Raydium platformunun native token’ıdır ve staking yaparak ek gelir elde etmeyi sağlar. Ayrıca, getiriyi çoğaltma olasılığı sunar ve platformun yönetim kararlarına katılım hakkı verir. Raydium’un geleceğinde kullanıcıların daha aktif rol almasına olanak tanıyan bir araçtır.

Raydium kurucuları ve sahipleri kimlerdir?

Raydium, AlphaRay, XRay ve GammaRay adında takma isimler kullanan üç blockchain girişimcisi tarafından yönetilmektedir.

RAY Coin en yüksek kaçı gördü?

RAY Coin, piyasada yer aldığı süre içinde en yüksek değerine 12 Eylül 2021 tarihinde ulaşarak $16.93 seviyesini görmüştür.

RAY Coin en düşük kaçı gördü?

RAY Coin, 30 Aralık 2022 tarihinde piyasada en düşük seviyesine düşerek $0.1343 ile işlem görmüştür.

RAY Coin arzı ne kadar?

RAY Coin’in toplam arzı 554,999,686 RAY, maksimum arzı ise 555,000,000 RAY’dir.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl