ABD 54 milyon dolarlık kripto paralara el koydu: Bahamalar planı suya düştü

ABD'li yetkililer bir uyuşturucu çetesinin başındaki isim ile onun yardımcılarına ait cüzdanlarda 54 milyon dolarlık kripto para ele geçirdi. Hapiste olan çete liderinin, kripto paraları bazı ada ülkelerinde aklama planı böylece suya düştü.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

İçinde FBI’ın da olduğu ABD’li devlet kolluk kuvvetleri, New Jersey merkezli olan bir çetenin 54 milyon dolarlık kripto parasını ele geçirdi. 2010 ile 2015 yılları arasında aktif olan çetenin, Çin’den getirdiği uyuşturucu maddeleri sattığı belirtilirken, çetenin liderini yakalatan ise onun konuşmaları oldu.

9 bin dolardan 53 milyon dolara…

Uyuşturucu satışı yaptığı dönemde Bitcoin ödemesi alan çete lideri Christopher Castelluzzo, daha sonra Ether ve Solana yatırımları da yaptı. İlk yıllarda aldığı Ether’lerin değeri 9 bin dolar olan Castelluzzo’nun bu varlığı yıllar geçtikçe büyüdü ve 53 milyon dolara ulaştı. 20 yıllık cezasını çektiği hapishanedeki konuşmaları ise onu ele veren unsur oldu. Elde ettiği uyuşturucu parasını Bahamalar, Malta, İrlanda ve Latin Amerika ülkelerinde aklamak istediğini belirten çete liderini çenesi yaktı!

“Bahamalar iyi olurdu”

Konuşmaları dinleyen FBI yetkilileri, Castelluzzo’nun ve yardımcılarının cüzdanlarına el koydu. Sene başı başsavcıya verdiği ifadede “4 yıl boyunca her hafta milyonlarca dolarlık satış yapıyordum” diyen çete liderinin hapishanedeki diyalogları onu ele verdi.

Castelluzzo, “Paraları aklamak için Bahamalar güzel olurdu” bile dedi.

“Kripto ile kaçabileceklerini sanmasınlar”

Operasyonla ilgili konuşan FBI ajanı James Dennehy ise, “54 milyon dolarlık el koyma, bizden kripto paralarla kaçabileceğini sananlara ders olmalı” dedi.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl