ABD Tarım Dışı İstihdam ve işsizlik verisi açıklandı: Bitcoin sessiz, altın ve gümüş yükseldi

ABD'de merakla beklenen tarım dışı istihdam ve işsizlik verileri açıklandı. Geçtiğimiz ay beklentilerin çok üzerinde gelen tarım dışı istihdam verisi bu kez, öngörülerin altına indi. işsizlik de yine beklentiye göre fazlaydı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin ve diğer yatırım sınıfları için en önemli verilerden biri olan ABD Tarım Dışı İstihdam ve işsizlik rakamları resmen açıklandı.

Ekim ayı için tarım dışı istihdam 150 bin oldu. Eylül ayında bu rakam beklentilerin neredeyse 2 katı olan 336 bindi. Yine eylül ayında %3.8 olan işsizlik oranı da, %3.9 olarak açıklandı. İşsizlikte beklenti ve eylül rakamı da %3.8’di.

Fed hedefine yaklaşıyor mu?

Açıklanan rakamlar Bitcoin ve diğer riskli varlıklar için olumlu şekilde yorumlanabilir. Bilindiği üzere ABD Merkez Bankası (Fed) özellikle faiz artırımlarını durdurma konusunda ekonominin “soğumasını” yani rakamların kötüye gitmesini bekliyor. Bu hedefe yaklaşılan her dönem, faiz artırımlarının etkisinin görülmeye başlaması olarak değerlendiriliyor.

İşsizliğin artması ve yeni işe giren sayısının düşmesi, Fed’in ekonomiyi soğutma hedefine bir adım daha yaklaştığını gösteriyor.

Bitcoin fiyatı değişmedi, altın yükseldi

Rakamların açıklanmasından sonra ise Bitcoin fiyatında bir değişiklik olmadı. En büyük kripto para yaklaşık 34 bin 300 dolar seviyelerinde işlem görüyor. Ons altın ise 2000 doların bir kez daha üzerine çıktı. Ons gümüş de artarak 23 doların üzerine gelmeyi başardı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl