Elon Musk yapay zeka duyurusu yaptı, token fiyatı %250 arttı

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Elon Musk, yeni yapay zeka girişimi xAI’ı resmen duyurdu. Musk, sahibi olduğu X’te yaptığı duyuruda, xAI’ın ilk yapay zeka ürününün 4 Kasım’dan itibaren belirli bir grubun kullanımına açılacağını belirtti.

Musk’ın yapay zeka açıklaması, teknoloji dünyasında heyecan yarattı ve milyarder girişimci, yapay zeka alanına egemen olma yarışında OpenAI ve Google gibi büyük oyuncularla mücadeleye etmeye hazır olduğunun sinyalini verdi.

Şu anda erken beta aşamasında olan xAI’ın Grok adı verilen ürünü, ilerleyen süreçte tüm X ücretli aboneleri tarafından kullanılabilecek.

Öte yandan Musk, xAI lansmanının ardından önemli bir uyarı yaptı. Başarılı iş insanı, şirketlerinden hiçbirinin bir kripto token’ı çıkarmayacağını kesin olarak ifade etti. Bu açıklama yine de bazı spekülatif fiyat hareketlerinin önüne geçemedi.

xAI ile aynı ismi taşıyan xAI Corp. adlı bir token, duyuruyla beraber kısa sürede neredeyse 4 katına ulaştı. 0.0012 dolardan işlem gören token, yüzde 250’den fazla artışla 0.0044 doları gördü. Token’ın işlem hacmi ise yüzde 15 bin artışla 2 milyon doları aştı. Fiyat, çok geçmeden eski yerine döndü ve sert yükselişi sert düşüş takip etti.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl