Hong Kong’dan yeni spot kripto ETF adımı geliyor

2022'de spot Bitcoin ve Ether ETF'lerine izin veren ve dünyada önemli bir kripto merkezi olmak isteyen Hong Kong'da hedef şimdi de küçük yatırımcıya bu kripto ETF'lerini açmak oldu. Açıklamayı ise Hong Kong SPK'sının başındaki isim yaptı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Hong Kong’daki Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu (SFC), kripto ETF’lerini şimdi de perakende yatırımcılara açmayı düşünüyor.

ABD medyasından Bloomberg’e konuşan kurum başkanı Julia Leung, “Hong Kong olarak, yenilikçi teknolojiyi kullanan yatırım ürünlerine, varlığın hangisi olduğuna bakmadan izin veriyoruz. Risklerin yarattığı sorunlar ortadan kaldırıldıktan sonra bu anlamda bir engel görmüyoruz. O nedenle insanlara bu yatırımları açmaktan mutluluk duyarız” dedi.

SFC geçtiğimiz ay, aracı kurumlar için “sanal varlık bağlantılı yatırımlar” konusundaki kurallarını güncellemişti. Buna göre, aracı kurumlar müşterilerine yatırım onayı vermeden önce onları bir dizi teste tabi tutmak zorunda ancak profesyonel ve kurumsal yatırımcılar bu testlerden muaf tutuluyor.

Hatırlanacağı üzere Hong Kong, haziran ayında kripto regülasyonlarını güncellemiş ve küçük yatırımcının da kripto işlemleri yapabilmesinin önünü açmıştı.

Eylül ayında Hong Kong’da yaşanan JPEX olayına da değinen Leung, “Yapılması gereken sağlam ve korumacı bir regülasyon sistemi oluşturmak” dedi.

Hatırlanacağı üzere eylül ayında JPEX borsası yöneticileri, 2600’den fazla müşterisinin varlıklarıyla ortadan kaybolmuştu. 178 milyon dolardan fazla değerde kripto para çalınmış ve yürütülen soruşturma kapsamında da 11 kişi tutuklanmıştı.

SFC başkanı Julia Leung / Fotoğraf: Bloomberg

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl