Vanguard Bitcoin ETF yoluna girmeyeceğini açıkladı: “Zaman gösterecek”

BlackRock ile birlikte dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi olan Vanguard'da CEO Tim Buckley, Bitcoin ETF yarışına girmeyeceklerini söyledi. Buckley, müşterileri adına altını dahi varlık sınıfında tutmadıklarını belirtti ve bu anlamda Bitcoin'e de kapıları kapadı. ETF analisti Eric Balchunas ise uzun vadede şirketin bakış açısının değişebileceğini söylüyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Yönetimi altında 8.2 trilyon dolardan fazla varlık bulunan ve bu anlamda BlackRock ile dünyanın en büyük yatırım şirketi olan Vanguard, şu an için Bitcoin’e kapıları kapatmış gözüküyor.

CEO açıklama yaptı: Düşünmüyoruz

ABD medyasından CNBC’ye konuşan Vanguard CEO’su Tim Buckley, belirsiz bir ekonomik durumda piyasaları tahmin etmeye çalışmanın “aptallık” olduğunu dile getirirken, yatırımlar konusunda ise Bitcoin ETF’lerine kapıyı kapattı:

“Biz zaten şirket olarak altını dahi müşterilerimize sunmuyoruz. Bitcoin, uzun vadeli portföylerimizde yer almadığı için şu anda o alana odaklanmıyoruz”

“Zorunlu oldukları için girebilirler”

Vanguard’ın Bitcoin ETF başvurusu yapmayı düşünmemesiyle ilgili olarak ise Bloomberg’in ETF analisti Eric Balchunas düşüncelerini X üzerinden paylaştı. Attığı tweet’te, ileriki dönemde bu bakış açısının değişebileceğini belirten Balchunas şunları söyledi:

“Vanguard’ın Bitcoin ETF yoluna girmemesi büyük şok yaratan bir olay değil. Diğerlerinin de ETF başvurusunda bulunma nedenlerinden biri de, aslında Vanguard’ın bu topa girmemesi… Onlar olmadığında, daha az fiyat baskısı söz konusu oluyor. Bunun olmasının tek yolu, Vanguard’ın danışmanlık işlerinin büyümeye devam etmesi ve talebin de müşterilerden gelmesi olur. Yani zorunlu oldukları için bu piyasaya ileriki dönemde girebilirler”

“Emtia tarzı yatırımları sevmezler”

Vanguard’ın şirket sisteminin de değişik olduğunu belirten Balchunas, “Bu bahsettiğim uzun vadeli zaman dilimi için… Vanguard’ın şirket dinamikleri değişiktir. Şirketin sahibi yatırımcılardır. Bilindik varlık yöneticisi gibi her yeni teknoloji yatırımına girmezler. Ayrıca emtia tarzı yatırımları da sevmezler”

BlackRock gibi olur mu?

Hatırlanacağı üzere Vanguard ile birlikte dünya yönetiminde dahi büyük söz sahibi olduğu belirtilen ve birçok komplo teroisinde adı geçen BlackRock şirketi de Bitcoin’e kapıları birkaç sene önce kapamıştı.

CEO Larry Fink, Bitcoin’in para aklanmada kullanıldığını belirtmesinden bir sene sonra müşterilerinden ise Bitcoin’e yönelik bir talep hiç almadıklarını söylemişti.

Ancak şirket, Fink’in bu son açıklamasından da bir sene sonra, bu haziran ayında ilk kez Bitcoin spot ETF başvurusunda bulunmuştu. Fink daha sonra yaptığı açıklamalarda Bitcoin’i küresel bir varlık olarak nitelendirip öve öve bitirememişti.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl

1 yorum

  1. tamer Yanıtla

    vanguard aldık bitmart dan ama aktif değil faliyete ne zaman başlar yoksa limizdekileri satalımmı