cake coin nedir

Kripto para dünyasında, 2021 yılını kasıp kavuran projelerden birisi de hiç şüphesiz PancakeSwap diyebiliriz. 0.30 $ seviyesinden 40 dolara kadar yükselik erken dönem yatırımcılarının beklentilerini fazlasıyla karşılamıştı. Peki PancakeSwap ve CAKE Coin nedir?

PancakeSwap nedir?

PancakeSwap, Binance Chain üzerinde hizmet veren ve bu ağ üzerinde en çok kullanılan bir merkezi olmayan (DEX) borsalardan birisidir. Ayrıca PancakeSwap Kullanıcılarına token takası, likidite sağlama ve yield farming gibi DeFi hizmetleri sunmaktadır.

Ethereum’un yüksek gaz ücretlerine cevap olarak geliştirilen PancakeSwap, hızlı işlem süreleri ve düşük maliyetleri ile öne çıkmaktadır.

Şimdi PancakeSwap nedir sorusunu biraz daha detaylı inceleyelim!

PancakeSwap, kullanıcıların birbirleriyle doğrudan, geleneksel bir aracı olmadan kripto para alıp satmalarını sağlayan ileri düzey bir otomatik piyasa yapıcı (AMM) olarak çalışmaktadır. Pancake platformu, Ethereum tabanlı DEX’lerin yüksek gaz ücretleri ve yavaş işlem sürelerine alternatif oluşturmak amacıyla Binance Smart Chain (BSC) üzerinde tasarlanmıştır, PancakeSwap’ı kullanan kullanıcılar hızlı ve ekonomik kripto para takas işlemlerini gerçekleştirebilirler.

PancakeSwap’te, kullanıcılar token takası dışında ayrıca, likidite sağlama, yield farming yaparak pasif gelir elde etme, IFO’lara katılım, NFT kazanma şansı yakalama ve daha pek çok finansal etkinliklere katılma imkanına sahip olurlar.

Likidite havuzlarına token yatıran kullanıcılar, yatırdıkları miktar oranında işlem ücretlerinden pay alırken, platformun native token’ı CAKE’in staking’i ile ekstra gelir elde edebilirler. CAKE token sahipleri, oy haklarına sahip olup, platformun geleceğine yön verme şansına erişirler ve bu, PancakeSwap’ı kullanıcılar için daha da çekici kılmaktadır.

PancakeSwap’ın işleyişini anladık, peki CAKE Coin nedir?

CAKE Coin nedir?

CAKE Coin, BNB Chain tabanlı PancakeSwap platformunun native kripto para birimidir; likidite sağlama, staking ve yönetişim gibi çeşitli DeFi aktivitelerinde kullanılır. CAKE Coin aynı zamanda, kullanıcıların PancakeSwap platformunun kararlarına katılmalarını ve işlem ücretlerinden pasif gelir elde etmelerini sağlar.

Peki CAKE Coin ne işe yarar ve neden kullanılıyor?

CAKE Coin, PancakeSwap’te likidite sağlama ve işlem ücreti kazancı, staking ile ek gelir elde etme ve platformun yönetiminde oy kullanma için kullanılır. Bunların yanısıra CAKE Token , NFT alım-satımı ve Initial Farm Offering lansmanlarına (IFO) katılım imkanı sunar.

  • Likidite Sağlayıcı Olarak Kazanç: Kullanıcılar, PancakeSwap’ta kendi kripto varlıklarını likidite havuzlarına ekleyerek, işlemlerden elde edilen ücretlerin bir kısmını CAKE Coin olarak kazanabilirler.
  • Staking İle Pasif Gelir: CAKE sahipleri, tokenlerini PancakeSwap’ın Syrup Pool’unda “stake ederek”, belirli aralıklarla ödül kazanma şansı elde ederler.
  • Yönetişimde Söz Sahibi: CAKE sahipleri, platformun gelecekteki yönü ve güncellemeleri üzerinde oy kullanarak etkin bir rol oynarlar

CAKE en yüksek kaçı gördü?

CAKE Coin’in değeri, tarihindeki en yüksek noktayı 30 Nisan 2021’de 44.18 Amerikan Doları seviyesinde görmüş, bu rekor değerden bu yana önemli bir değişim sergilemiştir. 6 Kasım 2023 tarihinde ise 2.315 seviyesindedir.

CAKE en düşük kaçı gördü?

CAKE Coin için tespit edilen en düşük değer, 29 Eylül 2020’de kaydedilen $0.0002318 olarak not edilmiştir, bu düşük seviyeden itibaren coinin değeri olağanüstü bir artış göstermiştir

Kaç tane CAKE Coin var?

Piyasadaki CAKE Coin arzı toplamda 396,560,577 adetken, maksimum arzının 750,000,000 CAKE olduğu belirtilmektedir.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl