SEC, Binance’in talebine itiraz etti: Kritik gün 18 Ocak

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC); Binance US, Binance ve CEO Changpeng Zhao aleyhine açılan davanın reddedilmesi talebine itiraz etti. Kurum, mahkemeye verdiği itiraz dilekçesinde şüphelilerin menkul kıymet yasalarını ihlal ettiğini ve dolandırıcılık yaptıklarını savundu.

Bilindiği üzere SEC, haziran ayında Binance US, Binance ve Zhao’ya karşı dava açmıştı. Binance de eylül ayında 60 sayfalık dilekçe ile davanın reddini istemişti.

SEC ise bugünkü dilekçesinde davanın neden reddedilmemesi gerektiğine dair gerekçelerini sıraladı. Kurum, şüphelilerin eylemlerinin bir işlemin menkul kıymet yasalarına tabi olup olmadığını belirleyen Howey testinin şartlarını karşıladığını belirtti. Dilekçede ayrıca davalıların kayıt dışı menkul kıymetleri listeleyerek yasayı ihlal ettikleri savunuldu. Binance’in SEC’nin yetkisini aştığı iddiasına da yanıt verilen dilekçede ilgili varlık sınıfı ne olursa olsun kurumun yatırımcıları koruma yetkisi bulunduğu hatırlatıldı. Tüm bu iddiaların yanı sıra SEC, Binance US’i SEC’nin soruşturmasını geciktirmek ve iş birliği yapmamakla da suçladı.

18 Ocak’ta duruşma görülecek

Şimdi ise 18 Ocak 2024 tarihinde davanın düşürülmesi talebine ilişkin bir duruşma görülecek. Duruşmada her iki taraf da kendilerini mahkeme önünde savunma fırsatı bulacak.

SEC, Binance’in talebine karşı çıkarken kurum başkanı Gary Gensler da bir kez daha kripto sektörünü sert şekilde eleştirdi. Gensler, bugün yaptığı açıklamada, “Kripto sektörü, dolandırıcılık ve manipülasyonla doludur.” dedi.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl