İsviçre devi UBS’den Hong Kong’lu müşterilerine kripto hizmeti

Bankacılık devi HSBC'nin ardından şimdi de İsviçre ve dünyanın en büyük bankalarından olan UBS de, Hong Kong'da özel müşterilerine vadeli kripto ETF'lerine yatırım imkanı sağlayacak.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

2022’den itibaren kripto paralar konusunda birçok olumlu adım atan Hong Kong’da dünya çapındaki bankalar da bu gidişata ayak uydurmaya başladılar. Bu bankalardan biri de İsviçre merkezli UBS oldu.

ABD medyasından Bloomberg’in, konuya aşina olan kişilere dayandırdığı haberine göre UBS, Hong Kong’daki müşterilerine vadeli kripto ETF yatırım hakkı tanıyacak. Geçtiğimiz günlerde Asya bölgesinin bir başka güçlü bankası HSBC de aynı adımı atmıştı. HSBC, geçtiğimiz yıllarda kripto karşıtı duruşuyla biliniyordu.

UBS’in, özel ve varlıklı müşterilerine sağlayacağı bu hizmet 3 ETF’ten oluşuyor. Bunlar; Samsung Bitcoin Vadeli Aktif Fonu, CSOP Bitcoin Vadeli Fonu ve CSOP Ether Vadeli ETF’i olacak.

Hong Kong’da profesyonel yatırımcılar ve kurumsal müşteriler Bitcoin ve Ether ETF’lerine yatırım yapabiliyor ancak kısa süre içerisinde bu hizmetlerin perakende müşterilere açılmasına da kesin gözüyle bakılıyor.

Hatırlanacağı üzere geçen sene ABD’de başlayan bankacılık krizi daha sonra İsviçre’ye de sıçramış ve bir başka büyük banka Credit Suisse batmıştı. Credit Suisse, İsviçre devleti ve büyük şirketlerin devreye girmesiyle UBS’e satılmıştı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl