En büyük kripto dolandırıcılıklarından OneCoin’de yönetici suçunu kabul etti

2014'te başlayıp büyük tartışmalarla 2017'de sona eren OneCoin dolandırıcılığında organizasyonun hukuk ve uyumdan sorumlu yöneticisi de suçunu itiraf etti. ABD'deki mahkemede hakim de, bu itirafı kabul ederken, başsavcı ise "Herkes hakim önüne çıkıncaya kadar dava sürecek" dedi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Yatırımcılarından 4 milyar dolardan fazla para toplayan ve 2017’de büyük tartışmalarla biten Onecoin dolandırıcılığında, organizasyonun lider isimlerinden biri olan Irina Dilkinska, ABD’deki mahkemede suçunu kabul etti.

Başsavcı Damian Williams’ın iddiasına göre Irina Dilkinska, OneCoin’in büyümesinde kritik şekilde rol alan kişilerdendi. İddianamede verilen bilgilere göre Dilkinska, 110 milyon dolarlık yasa dışı şekilde elde edilmiş fonun Cayman Adaları’ndaki bir kuruma transfer edilmesini de sağladı.

Duruşmada iddia edilen suçları kabul eden Dilkinska’nın cezası ise 14 Şubat 2024 günü görülecek olan son celse de karara bağlanacak.

Liderlerden biri hapiste diğeri kayıp

Bilindiği üzere “Kripto Kraliçesi” olarak da bilinen Ruja Ignatova ve Karl Sebastian Greenwood tarafından kurulan OneCoin, 2017’de son bulmuştu. 3 milyondan fazla kişinin mağdur olduğu organizasyonun başındaki isimlerden olan Karl Sebastian Greenwood 20 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Ruja Ignatova ise 2017’deki bir Yunanistan gezisinin ardından ortadan kaybolmuştu. Bulgar medyasında geçtiğimiz sene yer alan haberlerde, Ignatova’nın bir uyuşturucu baronunun teknesindeyken, kendisine yakın olan biri tarafından bu baronun emriyle öldürüldüğü yazılmıştı.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl