Banka hisselerinde hedef neresi? İşte aracı kurumların beklentileri

halkbank hedef fiyat

VakıfBank ve Halkbank 2023 yılı üçüncü çeyrek bilançolarını açıkladı. Her iki banka da net dönem karlarını geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre arttırmayı başardı.

VakıfBank net dönem karını 2022 yılının aynı çeyreğine kıyasla %11 arttırdı. Banka son bilançonun ardından 6,08 FK ve 1,08 PD/DD ile işlem görmeye başladı.

Halkbank ise geçen yılın aynı dönemine göre %15 daha fazla net dönem karı elde etti. Finansal tablonun ilan edilmesi ile bankanın FK oranı 5,75 PD/DD ise 0,78 oldu.

Her iki kamu bankasının da üçüncü çeyrek bilançolarını açıklamalarının ardından aracı kurumlar yeni raporlar yayınladı. İşte VakıfBank ve Halkbank için aracı kurumların yeni hedef fiyatları…

VakıfBank (VAKBN) hissesi için hedef fiyatlar

Dün açıklanan üçüncü çeyrek bilançosunun ardından aracı kurumlar bugün peş peşe VakıfBank hissesi için yeni raporlar yayınladı. Bu raporlarda ortalama olarak hisse için daha yüksek hedef fiyat belirtilse de analistlerin tavsiyesi genel olarak “tut” yönünde oldu. VakıfBank hissesi güncel olarak 16,23 TL’den işlem görüyor.

VAKBN hissesi için hedef fiyatlar şu şekilde:

Aracı KurumHedef FiyatTavsiye
AK Yatırım16,5 TLTut
Deniz Yatırım19,4 TLTut
Garanti BBVA Yatırım18,5 TLEndekse paralel getiri
ICBC Yatırım16,5 TLNötr
Şeker Yatırım21,7 TLTut
Yapı Kredi Yatırım19,5 TLTut

Halkbank (HALKB) hissesi için hedef fiyatlar

Borsada işlem gören bir diğer kamu bankası olan Halkbank için de aracı kurumlar yeni rapor hazırladı. Amerika’daki dava nedeniyle hissesinde sert düşüşler ve yükselişler görülebilen Halkbank için analistlerin genel tavsiyesi “Tut” yönünde oldu. Halkbank hissesi güncel olarak 13,18 TL’den işlem görüyor.

HALKB hissesi için hedef fiyatlar şu şekilde:

Aracı KurumHedef FiyatTavsiye
Deniz Yatırım16,60 TLTut
Garanti BBVA Yatırım15,50 TLNötr
İş Yatırım17 TLTut
Şeker Yatırım17,15 TLTut
Vakıf Yatırım14,15 TLTut
Yapı Kredi Yatırım15,50 TLTut
Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl