“Sam coin’leri” yükselişte: %350’lik ralli

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried ile ilişkili olan ve “Sam coin’leri” olarak anılan kripto paralar, son yükselişlere öncülük ediyor.

Bunların en başında FTX’in token’ı FTT geliyor. Önceki gün 1.20 dolardan işlem gören FTT, bugün 5.50 doların da üzerine çıktı ve kısa sürede yüzde 350’lik bir ralli yaptı. FTT, aynı zamanda FTX’in iflas ettiği Kaısm 2022’den bu yana ilk defa 5 dolar oldu.

Yeniden açılması için çalışmalar yapılan FTX’te hafta içi üç önemli şirketin teklif verdiği öğrenilmişti. Bunlar arasında New York Borsası’nın eski grup başkanı Tom Farley’nin kripto para borsası Bullish de yer aldı. FTX cephesindeki gelişmeler, böylece ciddiyet kazanırken bunun token fiyatına da büyük yansımaları oldu.

Piyasa değeriyle en büyük kripto paralardan olan ve yine “Sam coin’leri” grubunda yer alan Solana (SOL) da son bir ayda yüzde 150 arttı. Kripto para, son bir haftada yüzde 40 yükselirken bugün ise yüzde 25 oranında değer kazandı. SOL, Mayıs 2022’den bu yana ilk kez 50 doların üzerinde işlem gördü.

Öte yandan Solana tabanlı merkeziyetsiz borsa Raydium’un token’ı RAY ise bugün yüzde 20’den fazla arttı. RAY’ın son bir haftadaki yükselişi yüzde 40’ı aştı.

Son olarak, geride bıraktığımız haftada yüzde 45, son 24 saatte yüzde 25 yükselen Solana tabanlı Serum’daki (SRM) artış da göze çarptı. Yine geçtiğimiz yıllarda Bankman-Fried’in yatırım yaptığı MAPS, son 24 saatte yüzde 20 arttı.

Sam Bankman-Fried’in suçlu bulunduğu mahkeme duruşmalarında Solana, Serum, Raydium ve FTX Token gibi kripto paraların şirket içerisinde “Sam coin’leri” olarak adlandırıldığı ortaya çıkmıştı.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl