Ripple-SEC davasında hakim son çözüm takvimini belirledi: İşte tarihler

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile Ripple şirketi arasında devam eden davada hakim Analisa Torres, tarafların anlaşmazlık yaşadığı konulardaki duruşma ve çözüm günlerini belirledi. Süreç 12 Şubat'ta başlıyor.

grayscale dava sec
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

2020 yılının aralık ayından bu yana devam eden ve Ripple şirketinin davayı kazanma anlamında avantaja da sahip olduğu mahkemede hakim Analisa Torres, tarafların çözüm bulma ve brifing verme konusundaki tarihleri belirledi. Ripple ve SEC, uzlaşamadıkları konular için tarih belirlenmesinde anlaşmaya varmışlardı.

Torres’in 13 Kasım günü belirlediği tarihlere göre, iki tarafın çözüm ve brifing süreci 12 Şubat günü başlayacak. Uzlaşma sağlanamayan konular içinde kurumsal yatırımcılara yapılan XRP satışları da bulunuyor. Yani taraflar uzlaşamadıkları konular hakkındaki keşif sürecini 12 Şubat’a kadar bitirmek ve daha sonra hakimleri ikna sürecine başlamak zorundalar.

Dava açan taraf olan SEC, 13 Mart gününe kadar kurumsal yatırımcılara yapılan XRP satışları hakkındaki görüşlerini hazırlamak ve o gün de bunları hakime sunmak durumunda bulunuyor. Ripple’ın, bu konuda SEC’ye cevap vermek için ise 12 Nisan‘a kadar süresi var. Ripple’ın iddialarına SEC’nin vereceği son cevap tarihi ise 29 Nisan olarak belirlendi.

Sahte BlackRock fon haberi fiyatı yükseltti

Öte yandan Bitcoin ve Ethereum ETF başvuruları bulunan BlackRock’ın XRP fonu için de kayıt yaptırdığı haberleri, XRP fiyatında önemli yükseliş getirdi. Ancak daha sonra böyle bir durumun olmadığı ve haberlerin sahte olduğu ifade edildi. BlackRock da haberleri yalanladı.

Yalanlama geçilmesinin ardından fiyatta bu kez düşüş oldu. XRP an itibarıyla 0.66 dolardan işlem görüyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl