Bitcoin birikim şirketi Swan’dan müşterilerine mikser mesajı

ABD merkezli olan Bitcoin birikim hizmet sağlayıcısı Swan şirketi müşterilerine mikserlerle ilgili bir mesaj gönderdi. Firma, mikserlerle etkileşime giren müşterikerinin hesaplarının bloke edileceğini belirtti.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Tornado Cash’in yasaklandığı ABD’de bir mikser adımı da Swan şirketinden geldi. Müşterilerinin Bitcoin ile birikim yapmalarına olanak tanımasıyla bilinen Swan, mikserleri kullandığı tespit edilen kullanıcılarının hesaplarının bloke edileceğini belirtti.

Bankalardan baskı var

Müşterilere gönderilen mektupta, bu adımın atılmasında bankacılık ortaklarının baskısının etkili olduğu ifade edildi. Geçtiğimiz günlerde Mali Suçlarla Mücadele Birimi (FinCEN) yapılan kripto işlemlerinde kayıt tutulabilmesi için bir rehber yayımlamıştı. Bankacılık kurumlarının baskısının, bu rehberden sonra gelmesi de gözlerden kaçmıyor.

Kaliforniya merkezli şirketi kısa süre önce kullanım şartlarını da değiştirmiş ve mikserlerle ilgili maddeler de eklemişti.

Şirket kurucu ortaklarından Yan Pritzker konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Swan’ın mikserlere izin veren açık bir politikası olduğunu ancak fiat paralar ile, banka bağlantısı olmaksızın böyle bir mikser uygulamasına geçişin imkansız olduğunu söyledi. CTO Pritzker ayrıca soruşturmalarla geçecek bir iş yerine, riskleri tamamiyle ortadan kaldırmayı tercih ettiklerini belirtti.

Pritzker’in açıklamalarından sonra ise bazı müşteriler, bu duruma itiraz ettiler ve yapılan uygulamanın Bitcoin ruhuna aykırı olduğunu iddia ettiler.

Karıştırıcı özelliği olan cüzdan sağlayıcılarından Samourai Wallet da uygulamayı eleştirdi.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl