Grayscale’in Solana fonundaki (GSOL) prim yüzde 784’e ulaştı

Bitcoin fonu olan GBTC'deki indirimlerin her geçen gün azaldığı Grayscale'in Solana fonuna da talep artıyor. Fonun değeri geçen haftadan bu yana iki kat artarken, SOL'un gerçek fiyatının ise neredeyse 9 katına çıktı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Grayscale’in SEC karşısında elde ettiği zafer ETF ürünlerinin kabul edileceğine yönelik bakış açısını iyice artırırken, şirketin ürünlerine olan talepler de artmaya başladı.

%784’lük prim…

GBTC hisselerindeki indirim yüzde 15’in de altına inerken, SOL primi ise hızlı şekilde yükseliyor. GSOL hisseleri ay başında 87 dolar iken fiyat 200 doları da aştı. Şirketin hisse başına 0.38 SOL tuttuğu düşünüldüğünde prim oranı da %784 oluyor.

Grayscale’in ürünlerini genelde kurumsal yatırımcıların aldığı düşünüldüğünde, SOL’a olan talebin büyük oyunculardan geldiği düşünülebilir. Özellikle CoinShares’in kripto fon raporlarında aylardır Solana yatırımlarının ciddi şekilde arttığı dikkat çekiyordu.

60 dolar barajını zorlayan Solana, mayıs 2022’den bu yana ilk kez bu seviyeye ulaşıyor.

Bilindiği üzere Grayscale’in yatırım fonları bir ETF ile aynı değil ve farklılıklar içeriyor. Örnek olarak Grayscale fonları o kripto paranın fiyatını direkt olarak takip etmiyor. Solana’da olduğu gibi fiyat kripto paranın gerçek değerinden fazla olabiliyor. Ya da Bitcoin fonu olan GBTC’nin fiyatının, Bitcoin’in gerçek fiyatından düşük olduğu görülebiliyor. GBTC fiyatı, bu sene başında, Bitcoin’in gerçek fiyatının yüzde 50 oranında altına inmişti.

Ancak SEC’nin onay vermesiyle GBTC hisselerinin de bir Bitcoin ETF’ine dönüştürülmesine izin verilmesi beklentiler dahilinde bulunuyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl