Paxos, Singapur’da yeni sabit coin çıkarıyor: Onay alındı

ABD merkezli kripto para şirketi Paxos, Singapur'da da bir sabit coin çıkaracak. Paxos ülkede bir şirket açarken, regülatörden de prensipte onay aldı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Dünyanın en sert kripto regülasyonlarına sahip olduğu belirtilen Singapur’a Paxos şirketi de adım attı. Ülkede, Paxos Digital Singapore Pte. Ltd. adında bir de şirket kuran Paxos, burada sabit coin çıkaracak. Bu sabit coin de ABD dolarına bağlı olacak.

Paxos’tan konuyla ilgili yapılan açıklamada Singapur regülatörü olan Para Otoritesi’nden (MAS) prensipte onay alındığı da ifade edildi. Hatırlanacağı üzere MAS, ağustos ayında sabit coin’ler konusunda yeni regülasyon kuralları açıklamıştı. Bu kurallar henüz hayata geçmedi ancak Paxos’un sabit coin’i şimdiden bu düzenlemelere hazır olarak çıkarılacak.

Paxos ayrıca bu konuda Singapur’da onay alan iki şirketten de biri oldu. Diğer firma ise sabit coin’ler ile fiat para takası hizmeti veren StraitsX…

Paxos sözcüsü yaptığı açıklamada, sabit coin’in adının ise henüz belli olmadığını ifade etti.

Şirketin USDP adında bir sabit coin’i daha bulunurken, PAXGold adında da altına endeksli bir kripto parası piyasalarda alınıp satılabiliyor.

Paxos yatırımcıları arasında Bank of America, Peter Thiel’in Founders Fund şirketi ve Coinbase Ventures da bulunuyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl